Pazaryolu 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerinden Örnek Çalışma... - Son Dakika
Yerel

Pazaryolu 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerinden Örnek Çalışma...

Pazaryolu 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerinden Örnek Çalışma...

Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Ödüllü Sağlık Kulübü Proje yarışmasına katılan Pazaryolu 75.Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri "Çevreyi Hor Gören Geleceği Zor Görür" etkinliği kapsamında çok anlamlı çalışmalara imza attı.

10.04.2013 16:07

Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Ödüllü Sağlık Kulübü Proje yarışmasına katılan Pazaryolu 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri "Çevreyi Hor Gören Geleceği Zor Görür" etkinliği kapsamında çok anlamlı çalışmalara imza attı.

Proje kapsamında Erzurum'un Pazaryolu İlçesi'nde 75. Yıl Yatılı Bölge Orta Okulu'nda Erzurum Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kimya Mühendisi Yakup Derman ve Çevre Sağlık Teknisyeni Ayhan Şenol tarafından bilgilendirme semineri verildi.

Proje koordinatörü Azime Eryılmaz ve öğrenciler, Pazaryolu ilçesi sakinlerinin evlerini dolaştı ve atık yoğurt kovalarını toplayarak okula getirdiler. Kovalar Teknoloji ve Tasarım dersinde atık kumaş parçalarıyla öğrenciler tarafından özenle işlenerek süslendi ve çiçek saksısı şekline getirildi.

Öğrencilerle birlikte okul bahçesinde oluşturulan serada yetiştirilen çiçek tohumları yapılan saksılara alınarak tekrar evlere dağıtılacak. Aynı zamanda evler tek tek gezilerek çöp poşeti dağıtıldı ve atıkların çöp poşetlerine koyularak tekrar sağlık kulübü ekiplerine verilmesi ve atık depolama birimine gönderilmesi amaçlanıyor.

Etkinlik kapsamında öğrenciler fidan dikmeği de ihmal etmediler. Proje kapsamında öğrenciler velilerine Pazar alışveriş torbası hazırlattırarak naylon poşet kullanımının çevreye verdiği zararlar da vurgulandı.

Öğrenciler ayrıca 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu ile

Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan; Afiş, Broşür, Rozet ve kalemler ilçe halkı ve öğrencilere dağıtıldı.

Pazaryolu halkının büyük ilgi gösterdiği bu proje, süreç içerisinde ilçe halkı ve tüm kurumların katılımıyla daha da etkin hale getirilmesi planlanıyor,

Özellikle Pazaryolu Kaymakamı Taner Tengir ve Belediye Başkanı Recep Kaplan, çevreye olan duyarlılıkların önemine vurgu yaptılar. Kaymakam Taner Tengir, "Öğrencilerimizin yapmış oldukları bu çalışmalar herkese örnek olmalıdır" dedi.

Kaymakam Tengir,

kulüp öğrencilerinin teklifi üzerine baharın

kendisini daha iyi hissettirdiği

günlerde

Pazaryolu Halkı, Öğrenciler ve kamu kurumunda çalışanlarla çevre duyarlılığını vurgulama

adına atık toplama torbası dağıtacaklarını, Çoruh Vadisi

Halanus

mevkiinde temizlik yapılacağını ve naylon poşetlerin çevreye verdiği zararı, Pazaryolu Hanımların atık bezlerden hazırladıkları özel şekil almış

Pazar Alışveriş Torbaları dağıtılarak bir kez daha anlatmış olacaklarını vurguladı.

Projede görev alan 8. Sınıf öğrencilerinden Zabit Yıldız; amaçlarının ilçe halkının ve arkadaşlarının çevreye olan duyarlılıklarını artırmak olduğunu söyledi. 7. Sınıf Öğrencisi Aleyna Candan ise, kendilerinden sonra geleceklerin dualarını almayı ve aynı çalışmaların devam ettirilmesini arzuladığını söyledi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pazaryolu 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerinden Örnek Çalışma... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement