Pedallar "Otomobilsiz Kent Günü" İçin Çevrildi - Son Dakika
Yerel

Pedallar "Otomobilsiz Kent Günü" İçin Çevrildi

Pedallar "Otomobilsiz Kent Günü" İçin Çevrildi

"Bisiklet Şehri İzmit" hedefine ulaşmak amacıyla kapsamlı bir çalışma yürüten İzmit Belediyesi geçtiğimiz hafta sonu önemli bir etkinliğe imza attı.

23.09.2013 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Bisiklet Şehri İzmit" hedefine ulaşmak amacıyla kapsamlı bir çalışma yürüten İzmit Belediyesi geçtiğimiz hafta sonu önemli bir etkinliğe imza attı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın katıldığı etkinlikte bisiklet severler pedallarını "Otomobilsiz Kent Günü" için çevirdiler.

16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde 1999 yılından bu yana her yıl tertiplenen "Otomobilsiz Kent Günü" etkinlikleri kapsamındaki bisiklet turuna katılan İzmitli bisiklet severler bisiklet kullanımının bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğine inandıklarını dile getirdiler.

Bisikletliye saygıya dikkat çeken bisiklet severler İzmit Belediyesi Hasan Sert Bisiklet Trafik Eğitim Pisti'nden başlayan bisiklet turuna Yürüyüş Yolu güzergahından devam ederek Kültür Tepesi'ne kadar bisiklet sürdüler. Bisikletlilerle birlikte tura katılan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Belediyesi olarak bisiklet kullanımına büyük önem verdiklerini hatırlattı. Doğan bisikletin kullanımının bir yaşam biçimi olması gerektiğine inandığını söyledi.

İzmit Belediyesi tarafından yaklaşık 4 yıl önce startı verilen "Bisiklet Şehri İzmit" çalışmalarında önemli adımlar atıldığını ancak bu noktada Avrupa ile aramızda büyük bir fark olduğuna dikkat çeken Başkan Doğan, " Avrupa'da pek çok ülke bisiklet kullanımımız yaşam biçimi haline getirmeyi başardı. Avrupa'da bisikletliye saygı çok üst düzeyde. Bisiklet kullanımının yaygın olduğu bu şehirlerde bu sistem kanunlarla destekleniyor. Bu konu ülkemizde de kanunlara desteklenmeli. Şehrimizde de bu desteklenir bir hale getirilmeli" dedi.

"Yaklaşık 4 yıl boyunca gerçekleştirilen çalışmalarla şehrimizdeki bisiklet kullanım oranını önemli ölçüde arttırdık" diyen Başkan Doğan " bugün münasebeti ile bisiklet sever ve bisiklete binenlere saygı gösterilmesi gerektiğine bir kez daha dikkat çektik. Bu konuda yapacağımız en önemli şey bisiklet kullananlara saygılı olmak. Özellikle otomobil kullanıcılarının bu konuda önemli görev düşüyor. Bisiklet kullanıcıları ile aralarındaki mesafeyi en az 1.5 metre olarak tutmalıyız" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pedallar 'Otomobilsiz Kent Günü' İçin Çevrildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement