Pendik'te Engelsiz Spor için Çalıştay - Son Dakika
Güncel

Pendik'te Engelsiz Spor için Çalıştay

Engelli bireylere yönelik spor olanaklarının değerlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla Pendik önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor.

12.12.2014 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki gün sürecek "Engelsiz Spor Çalıştayı", bu alanda bundan sonra yapılacak çalışmalara ışık tutacak.

Halen devam eden "Aktifim Toplumun içindeyim: Fiziksel Aktivite Merkezi" projesiyle çok sayıda engelli çocuk ve gencin yaşamına spor ve özgüvenin kazandırıldığı Pendik'te bu alanda yapılan çalışmalara bir yenisi daha ekleniyor. Pendik Belediyesi, Pendik Kent Konseyi ve Gedik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen "Engelsiz Spor Çalıştayı", 16-17 Aralık 2014 tarihinde gerçekleşecek. Tekerlekli basketbol ve ampute futbol takımlarının büyük başarılara imza attığı, paralimpik sporcuların desteklendiği, park ve tesislerin engellilere uygun hale getirilmeye devam edildiği Pendik'te uzmanlar iki gün boyunca engelsiz sporu masaya yatırırken, yapılan örnek çalışmalar da yerinde görülecek.

ABD'deki uygulamayı anlatacak

Çalıştay'ın açılışında "New Hampshire Üniversitesi'nden Dr. Michelle GRENIER "Amerika Birleşik Devletlerinde Özel Gereksinimli Çocuklara Yönelik Beden Eğitimi Hizmetleri ve Kaynaştırma" konusunda bir konuşma yapacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Paralimpik Komitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Pendik Belediyesinden temsilcilerin konuşmacı olduğu panellerin yanı sıra, paralimpik milli sporcular da başarıya giden yolda yaşadıklarını ve gelecekteki hedeflerini anlatacak.

Engellilerin sporla buluştuğu merkeze ziyaret

Çalıştay'ın 2. Günü ise İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Pendik Belediyesi, Pendik Kaymakamlığı ve Gedik Üniversitesi tarafından yürütülen "Engelli çocuk ve Gençler için Fiziksel Aktivite Merkezi" projesinin devam ettiği Dolayoba Spor Kompleksi'nde incelemeler yapılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pendik'te Engelsiz Spor için Çalıştay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement