Petrol Fiyatları Düşüş Eğilimini Sürdürüyor - Son Dakika
Ekonomi

Petrol Fiyatları Düşüş Eğilimini Sürdürüyor

Petrol fiyatları dünkü ABD Merkez Bankası (Fed) tutanakları sonrası doların değer kaybetmesiyle sınırlı tepki verse düşüş eğilimini devam ettiriyor.

09.10.2014 12:48

Petrol fiyatları dünkü ABD Merkez Bankası (Fed) tutanakları sonrası doların değer kaybetmesiyle sınırlı tepki verse düşüş eğilimini devam ettiriyor.

Brent petrolün varil fiyatı dün 27 ayın en düşük seviyesi olan 90,55 dolar seviyesini gördükten sonra Fed toplantı tutanaklarında üyelerin yükselen dolar ve ekonomik aktiviteye ilişkin endişeleri dile getirmesiyle toparlanarak 93 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Bu seviyeyi aşamayan Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda tekrar düşüşe geçerek 91,30 dolardan işlem görüyor.

Fed tutanaklarının ardından dolar endeksinin düşüşe geçmesine karşın petrol fiyatlarının yükseliş çabasının destek bulmadığını aktaran analistler, bunda en önemli etkenin petrol arzına ilişkin tedirginliklerin azalması ve ABD'de artan üretimin olduğunu kaydediyor.

Analistler, Brent petrolün varil fiyatında yukarı yönlü hareketlerde  93,00 ve 96,70 dolar seviyelerinin direnç konumunda olduğunu belirterek, 90,00 ve 88,50 dolar seviyelerinin ise destek olarak izleneceğini kaydediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı da bugün yatay bir seyir izliyor. Güne 87,67 dolar seviyesinden başlayan WTI, 87,44 dolar seviyesine geriledikten sonra şu anda 87,55 dolar seviyesinden işlem görüyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Petrol Fiyatları Düşüş Eğilimini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement