"Petrol Fiyatlarındaki Düşüş Ülke Yönetimini Zora Sokabilir" - Son Dakika
Güncel

"Petrol Fiyatlarındaki Düşüş Ülke Yönetimini Zora Sokabilir"

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cihangiri, petrol fiyatlarındaki düşüşün ülke yönetimini zora sokabileceğini söyledi.

21.01.2015 18:49  Güncelleme: 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri, petrol fiyatlarındaki düşüşün ülke yönetimini zora sokabileceğini söyledi.

İran Radyo ve Televizyon Kurumuna bağlı Genç Gazeteciler Cemiyeti Haber Ajansı'na (yjc.ir) göre, ülkenin batısında Kürdistan eyaletinin Bicar kentinde, Ayetullah Behcet Barajı'nın açılış töreninde konuşan Cihangiri, "Bir komplo neticesi olarak petrol fiyatları 40 dolara kadar geriledi. Bu durum ülke yönetimini zora sokabilir" ifadelerini kullandı.

Ülkeyi yöneten idarecilerin dirayetli çabalarıyla bu merhaleyi geçeceklerini belirten Cihangiri, geçmişteki yöneticilere işaret ederek, "Petrol fiyatları 120-140 dolar iken, bu paranın bir bölümünü kenara koyup, zor günlerde kullanılabileceğini hesap etmediler" dedi.

Cihangiri, "O zamanki gelir ülke içinde fabrika kurmaya harcanacağı yerde, maalesef yurt dışından mal almaya harcandı. Böylece o ülkelerde üretim gelişirken gençlerimiz işsiz ve halkımız yabancı mallara muhtaç oldu" şeklinde konuştu.

Petrol, son 14 yıldan farklı olarak geçtiğimiz senenin ikinci yarısında hızla düşüşe geçti. 6 ay içerisinde yüzde 50'den fazla düşüş gösteren petrolün varil başına fiyatı 115 Amerikan doları'ndan (USD) 45 dolar seviyelerine geriledi. Bu durum, milli geliri petrole dayalı İran'ı olumsuz yönde etkiledi. - Tahran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Petrol Fiyatlarındaki Düşüş Ülke Yönetimini Zora Sokabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement