Pikniğe Gidenlere ve Tarlada Çalışanlara Kene Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Pikniğe Gidenlere ve Tarlada Çalışanlara Kene Uyarısı

Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hakan Çimşir, kene ısırmasının daha çok ormanlık alanlara pikniğe gidenler ve tarlada çalışanlarda görüldüğünü söyledi.

02.07.2015 10:08  Güncelleme: 10:10

Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hakan Çimşir, kene ısırmasının daha çok ormanlık alanlara pikniğe gidenler ve tarlada çalışanlarda görüldüğünü bildirdi.

Çimşir, yaptığı yazılı açıklamada, yaz aylarında böcek ve kene ısırmalarının arttığını, bu vakaların daha çok açık alanlarda yaşandığını belirtti.

Böcek ısırmalarında ilk belirtinin böceğin ısırdığı alanda ortaya çıkan kızarıklık ile kaşıntılar olduğunu anlatan Çimşir, şöyle devam etti:

"Böcek ısırmalarında kişinin bünyesine ve böceğin türüne göre bulgular farklılık gösterebilir. Alerjik bünyeye sahip kişilerde belirtiler çok daha şiddetli olabilir. Kene ısırması daha çok ormanlık alanlara pikniğe gidenler ve tarlada çalışanlarda görülüyor. Her kene Kırım Kongo Kanamalı Hastalığı yapmayabilir. Bu nedenle kene ısırmasında panik yapılmamalı, en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak sağlık personeli tarafından kene vücuttan çıkartılmalıdır."

Kenenin elle çıkarılmasının çok riskli olduğunu vurgulayan Çimşir, şunları kaydetti:

"Vücuduna kene yapışan kişiler en kısa sürede sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Ayrıca 10 gün kadar ani başlayan ateş, halsizlik, iştahsızlık, baş ağrısı, ishal, kollarda, bacaklarda, sırtta ağrı yönünden kendilerini izlemeli ve bu tür şikayetlerinin olması durumunda tekrar sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Tarlada çalışırken ya da pikniğe giderken böcek ve keneyi görebileceğiniz açık renkli ve bilhassa bunların vücuda girmesini engelleyecek giysiler tercih edin. Pantolon paçaları çorap içerisine konulmalıdır. Eve döndüğünüzde mutlaka vücudunuzu kontrol edin."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pikniğe Gidenlere ve Tarlada Çalışanlara Kene Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement