Plaj Futbolu Antrenörlerine Eğitim - Son Dakika
Güncel

Plaj Futbolu Antrenörlerine Eğitim

Plaj Futbolu Antrenörlerine Eğitim

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Gelişim Direktörlüğü ve FIFA tarafından Plaj Futbolu Antrenör Eğitim Semineri düzenlendi.

28.11.2016 18:27

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Gelişim Direktörlüğü ve FIFA tarafından Plaj Futbolu Antrenör Eğitim Semineri düzenlendi.

Türkiye'de plaj futboluna olan ilginin artması amacıyla TFF Gelişim Direktörlüğü tarafından ülke genelinden 30 antrenörün katıldığı eğitim semineri düzenlendi. FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği) ile işbirliği içinde düzenlenen eğitim semineri Meksika Plaj Futbolu Milli Takımı eski antrenörlerinden ve FIFA Plaj Futbolu Eğitmeni Ramon Raya tarafından verildi. 24 Kasım'da başlayıp bugün sona eren seminerde antrenörlere sabah teorik, öğleden sonraları ise uygulamalı eğitimlerde temel bilgiler güncellendi. Eğitmen Raya, plaj futbolunda özellikle Güney ve Orta Amerika ülkelerinde uygulanan oyun tekniklerini detaylı olarak gösterdi.

Ramon Raya, Türk antrenörlerinin durumunun kendisini sevindirdiğini belirterek, "Türk antrenörlerin futbol eğitimi anlamında pek çok konsepte sahip olması ve işin temellerini çok iyi bilmesinden mutluyum. Çünkü bazı şeyleri en baştan, sıfırdan anlatma ihtiyacı hissetmedim. Bu beni çok rahatlattı" dedi.

Plaj futbolunda Türk Milli Takımı'nın oldukça güçlü ve mücadeleci olduğunu kaydeden Raya, "Türk Milli Takımı UEFA'da mücadele ediyor. Başarı adına zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Milli takımın iyileşmesi adına lig organizasyonunda da bazı değişiklikler yapılacağını öğrenmiş bulunuyorum. Yakın bir gelecekte başarılı olacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Plaj Futbolu Antrenörlerine Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement