Plastik Şişeleri Süs Eşyasına Dünüştürüyor - Son Dakika
Güncel

Plastik Şişeleri Süs Eşyasına Dünüştürüyor

Plastik Şişeleri Süs Eşyasına Dünüştürüyor

Burdur'un Karamanlı ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki ilkokul mezunu Gülperi Aydın, hazırladığı AB projesiyle plastik şişeleri değerlendirerek süs eşyası haline getiriyor Aydın: "Projemiz, yaklaşık 3 aydır faal durumda.

13.06.2014 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MURAT ÇOBAN - Karamanlı'da yaşayan Gülperi Aydın, AB projesiyle plastik şişe atıklarını süs eşyası haline getiriyor.

Hazırladığı "Artık Atık Değilsiniz" projesine Cumhuriyet Ortaokulu'nda okuyan kızı ve sınıf arkadaşlarını da dahil eden Aydın, öğrencilerin çevre bilinci kazanmasının yanında projenin AB ülkeleri sayesinde uluslararası boyut kazanmasını hedefliyor.

AA muhabirine, plastik ve pet şişe kullanımının artmasıyla doğanın dengesinin bozulmaya başladığını anlatan Aydın, plastik atıkların çöpe gitmesini engellemek ve çocukların boş zamanlarını değerlendirerek el becerilerini geliştirmek amacıyla projeyi hazırladığını ifade etti.

Aydın, "Genç gruplar ve çevrecilerle  AB projesi hazırladık. Faaliyetlerimizi proje kapsamında yürüttük. Projemiz, yaklaşık 3 aydır faal durumda. Öğrencilerimizle plastik ve pet şişeleri değerlendirerek atık olmaktan çıkardık" dedi.

Projenin uygulamaya geçmesiyle kızında ve sınıf arkadaşlarında büyük değişiklikler gözlemlediğini vurgulayan Aydın, "Kızım ve arkadaşları birçok pet şişe toplayıp eve getiriyor. Onları evde süs eşyaları haline getiriyoruz. Artık plastikleri atık olarak görmüyorlar" şeklinde konuştu.

Atık maddelerin değerlendirilmesi, ekonomiye kazandırılması ve doğaya verilen zararın en aza indirilmesi adına okul olarak çalışmalarda bulunduklarını belirten okul müdürü Yusuf Gözüaçık ise projeye dahil olan öğrencilerin plastik pet şişe ve atık malzemelerden en güzel şekilde ürünler ortaya çıkardıklarını dile getirdi.

Projeye katılan öğrencilerden Hande Aktar, plastik ve pet şişelerin çöpe atılması halinde doğada uzun yıllar kalabildiği söyleyerek, "Bu plastik atıklar doğada kayboluncaya kadar toprağa zarar vererek verimini düşürüyor" dedi.

Dünyayı tehdit eden bu tehlikenin, AB projesiyle uluslar arası daha büyük bir proje haline dönüşmesini istediklerini anlatan Aktar, şöyle konuştu:

"Sadece ülkemiz değil, dünya bizim için değerli. Bu sebeple yabancı ülkelerdeki arkadaşlarımıza bu projeyi sunup dünyada uygulanan ünlü bir proje haline getirmek istiyoruz. Plastik şişeleri çöpe atıp dünyamıza zarar vereceğimize, bunların güzel bir şekilde değerlendirilebileceğini anlatmak istiyoruz." - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Plastik Şişeleri Süs Eşyasına Dünüştürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement