Plato Sanat, Sanatseverleri "KOLAJ Evrenine" Davet Ediyor! - Son Dakika
Güncel

Plato Sanat, Sanatseverleri "KOLAJ Evrenine" Davet Ediyor!

Merz 3.000 – Gelecek Kolajdır! sergisi, çağdaş sanat disiplini içinde kolajın gücünü ve önemini kabul eden karma bir sergidir. Plato Sanat, sergi ile kolajın geleceği şekillendirmedeki gücü ve önemine vurgu yapıyor.

03.11.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sergi, farklı kolaj yöntemlerini sanatsal üretim metodu olarak kullanan 9 farklı sanatçının eserlerine yer vererek, kolajın çağdaş sanatçılar için statükosunu ve anlamını tartışıyor.

Karma sergide, Bora Akıncıtürk, Deniz Ayral, Özge Enginöz, Buğra Erol, Mustafa Horasan, Seydi Murat Koç, Lara Ögel, Damla Özdemir ve Arda Yalkın 'ın işlerinden seçmeler yer alıyor.

Küratörlüğünü Marcus Graf'ın üstlendiği serginin adı, erken dönem kolaj sanatçısı Kurt Schwitters ve onun kendisi için inşa ettiği yaşam alanı olan Merzbau'suna (1922 -1942) gönderme yapıyor.

Ayrıca, mekanın tasarımında kolajın ve montajın biçimsel kurallarına başvurulduğundan sergi, klasik "beyaz kübün" ötesine geçen alternatif bir deneyimi sunuyor. Serginin parçalar halindeki bu yapısı sayesinde eserler, mekan ve ziyaretçiler, fikirlerin, yorumların ve deneyimlerin tümünün birbiriyle bağlantılı olduğu geniş ve tek bir kolajın evreni haline geliyor.

"Merz 3000 –Gelecek Kolâjdır!" sergisi, 5 Kasım – 20 Aralık 2014 tarihleri arasında Plato Meslek Yüksekokulu Balat Kampüsü'nde ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Plato Sanat, Sanatseverleri 'KOLAJ Evrenine' Davet Ediyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement