Polatlı'da "Giysi Bankası" Açıldı - Son Dakika
Yerel

Polatlı'da "Giysi Bankası" Açıldı

Polatlı\'da "Giysi Bankası" Açıldı

Polatlı Kent Konseyince oluşturulan "Giysi Bankası" hizmete açıldı.

17.06.2015 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polatlı Kent Konseyince oluşturulan "Giysi Bankası" hizmete açıldı.

Polatlı Belediyesinin desteğiyle, "Gönülden gönüle hep beraber el ele" sloganıyla ihtiyaç sahibi aileler için oluşturulan "Giysi Bankası"nın açılışına Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Kent Konseyi Başkanı Serpil Öztürk, odaların ve derneklerin başkanları, Kent Konseyi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Tunçer, Kent Konseyinin ihtiyaç sahipleri için giyim merkezi düşünüp hayata geçirmesinin çok önemli olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Yıldızkaya'ya, Kent Konseyi üyelerine, Kadın Meclisine ve Esnaf  Çalışma Grubuna teşekkür etti.

Yıldızkaya da "Dar gelirli, ihtiyaç sahibi aileler için böyle bir merkez Polatlı'da önemli bir ihtiyaçtı. Kent Konseyimiz bu eksiği giderdi.  Burada hem ikinci el hem de sıfır ev eşyalarını, kıyafetleri vatandaşlarımıza, onları rencide etmeden, insani ve İslami ölçülerde  ulaştıracaklar. Bu projenin çok büyük ses getireceğine inanıyorum. Bütün duyarlı vatandaşlarımızı, hemşehrilerimizi paylaşım noktamıza katkı vermeye davet ediyorum. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü yerine getirmekten son derece mutluyum" diye konuştu.

Polatlı Kent Konseyi Başkanı Serpil Öztürk ise "Gerçek ihtiyaç sahiplerini evlerinde ziyaret ettikten sonra tespitlerimizi yapıp, buraya çağıracağız. Onların alışveriş yapıyormuşçasına ihtiyaçlarını gidermelerini istiyoruz" dedi.

Öztürk, "Bir elin yaptığı bağışı diğer elin görmediği bir inançtan geliyoruz. Buraya gelen dar gelirli insanlar, ayakkabı, kaban, kazak, pantolon gibi ihtiyaçlarını bir mağazadan alışveriş yaparmışçasına tedarik edebilecek. Giysi Bankamızın bu anlamda Polatlı'da büyük bir eksiği gidereceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ramazan ayı sonunda bin ailenin Giysi Bankası'ndan yararlanarak bayrama yeni kıyafetleriyle girmesini istediklerini belirten Öztürk, ramazanda yardıma muhtaç ailelere gıda paketi de vereceklerini sözlerine ekledi.

Giysi Bankası, Fatih Mahallesi'ndeki Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü binasında hizmete verecek. Yardımseverlerin bağışlarının kabul edildiği mağazadan ihtiyaç sahibi aileler ücretsiz faydalanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polatlı'da 'Giysi Bankası' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement