Polatlı Ticaret Odasında "Kadının İnsan Hakları" Eğitimi Başladı - Son Dakika
Yerel

Polatlı Ticaret Odasında "Kadının İnsan Hakları" Eğitimi Başladı

Polatlı Ticaret Odasının kadınlara Yönelik İş Kurma Merkezinin kurulması projesi kapsamında eğitim verilmeye devam ediliyor.

03.11.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polatlı Ticaret Odasının kadınlara Yönelik İş Kurma Merkezinin kurulması projesi kapsamında eğitim verilmeye devam ediliyor.

Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği tarafından verilen eğitimler Polatlı Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleşiyor. Polatlı Ticaret Odasının düzenlediği eğitim her hafta pazartesi günü Ankara Kalkınma Ajansı destekli proje kapsamındaki 25 girişimci kadına, KİHEP Eğitmeni Yasemin Çakan Haşemoğlu tarafından veriliyor. 4 ay boyunca verilecek eğitimin temel amacı kadını bilinçlendirme, farkındalık uyandırma ve haklarını öğrenmeye yönelik. Kadınların güçlü bireyler olarak, hem kişisel hem de toplumsal düzeyde kendi stratejilerini üretmeleri için gerekli donanımı sağlayan bir araç olarak tasarlanan KİHEP, kapsamlı içeriği ve izlediği feminist yöntem sayesinde, kadınların yaşadığı bilinçlenmeyi ve insan hakları konusunda edindikleri bilgiyi eyleme ve örgütlenmeye dönüştürebilmelerini sağlayacağı belirtildi.

Haftada bir olmak üzere, 16 grup çalışmasından oluşan Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) sayesinde girişimci kadınlar; Kadının İnsan Hakları, Kadına Karşı Şiddet ve Aile İçi Şiddet, Anayasal ve Medeni Haklar, Kadının Ekonomik Hakları ve Kadın Hareketi gibi konularda donanımlı hale getirilecek.

Dört ayın sonunda eğitime katılan girişimci kadınlara Kadının İnsan Hakları sertifikası verilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polatlı Ticaret Odasında 'Kadının İnsan Hakları' Eğitimi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement