Polis Eşi, 'Savcı ve Polis' Yalanı ile Dolandıran İki Kişiyi Yakalattı - Son Dakika
Güncel

Polis Eşi, 'Savcı ve Polis' Yalanı ile Dolandıran İki Kişiyi Yakalattı

Polis Eşi, \'Savcı ve Polis\' Yalanı ile Dolandıran İki Kişiyi Yakalattı

Samsun'da polis eşi 43 yaşındaki Ayşe D., cep telefonuyla kendisini arayıp 'savcı ve polis' olarak tanıtarak dolandırmaya çalışan 22 yaşındaki Ahmet Y. ile üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Salih T.'yi yakalattı.

14.01.2015 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da polis eşi 43 yaşındaki Ayşe D., cep telefonuyla kendisini arayıp 'savcı ve polis' olarak tanıtarak dolandırmaya çalışan 22 yaşındaki Ahmet Y. ile üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Salih T.'yi yakalattı. Şüphelilerin, 25 gün içinde 4 ayrı kadını bu şekilde dolandırdığı tespit edildi.

Olay dün Samsun'un Atakum İlçesi'nde meydana geldi. Eşi Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'nde polis memuru olan Ayşe D.'yi cep telefonundan arayan kimliği belirsiz kişiler, kendilerini 'polis ve savcı' olarak tanıtarak, "DHKPC'lilere yardım etmişsiniz. Bütün bilgileriniz örgüt tarafından ele geçirildi. Evinize polis göndereceğiz ve konuyu takip edeceğiz. Evdeki para ve ziynet eşyalarınızı gelen polise teslim edin" dedi. Ayşe D., telefondakilerin dolandırıcı olduğunu anlayınca evde ziynet eşyası ve parasının olduğunu ama eve gelmemelerini Atatürk Bulvarı Vali Konağı önünde buluşarak para ve altınları vereceğini söyledi. Polis memuru eşiyle görüşen Ayşe D., daha sonra da Vali Konağı'na gidip orada bulunan görevli polislere durumu anlattı.

Bunun üzerine sivil ekipler çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Şüpheliler Ahmet Y. ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Beden Eğitimi Bölümü son sınıf öğrencisi olan Salih T., buluşma noktasına gelerek Ayşe D.'nin yanına yaklaştıkları sırada sivil ekipler ortaya çıktı. Ahmet Y. yakalandı, Salip T. ise kaçtı. Polis, peşine düştüğü şüpheliyi Atakum İlçesi'nde saklandığı evde yakalayarak gözaltına alındı.

Salih T.'nin evinde yapılan aramada 1 adet bilezik kutusu, 1 adet altın çantası, adına ait bir bankaya ait kart, 4 adet GSM kart yuvası ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanan şüphelilerin 25 gün içinde kendilerini 'polis ve savcı' olarak tanıtarak Esma F. (58) isimli kadından 2 bin lira, 120 avro, 10 gram bilezik, Zülfiye E. (59) isilmli kadından 1650 euro, 130 lira, 2 adet altın küpe, 2 bin lira değerinde altın bilezik, Salice E. (69) isimli kadından 4 bin 900 lira ve Yasemin Ç.'den de (30) 8 adet altın bilezik, 3 adet altın yüzük, 2 çift küpe, 2 adet altın kol saati, 1 adet altın künye, 1 adet altın zincir, 1 adet yarım altın, 3 adet çeyrek altın alarak dolandırdıkları ortaya çıktı.

Dolandırılan kadınlar İl Emniyet Müdürlüğü'nde şüphelileri teşhis etti. Gözaltına alınan iki şüpheli ile ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Öte yandan olaya karıştıkları belirlenen iki kişinin de yakalanması için çalışmalar sürüyor.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polis Eşi, 'Savcı ve Polis' Yalanı ile Dolandıran İki Kişiyi Yakalattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement