Polis, Kayıt İçin Gelen Üniversitelileri Terör Örgütlerine Karşı Uyardı - Son Dakika
Güncel

Polis, Kayıt İçin Gelen Üniversitelileri Terör Örgütlerine Karşı Uyardı

Polis, Kayıt İçin Gelen Üniversitelileri Terör Örgütlerine Karşı Uyardı

OSMANİYE İl Emniyet Müdürlüğü, Korkut Ata Üniversitesi'ne stant kurarak öğrencileri terör örgütlerine karşı uyaran dosya veriyor.

19.08.2016 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OSMANİYE İl Emniyet Müdürlüğü, Korkut Ata Üniversitesi'ne stant kurarak öğrencileri terör örgütlerine karşı uyaran dosya veriyor.

Terörle Mücadele, Güvenlik ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından, kayıt yaptırmak için üniversiteye gelen öğrenciler ve ailelerine içerisinde çeşitli hediyeler ile bilgilendirici broşürler bulunan çanta verilerek, başta terör örgütleri olmak üzere, diğer suç örgütleri hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme yapıldı. Ayrıca geçen şyıllarda otogarlardan itibaren kayıt için gelen öğrencileri izleyip yurt sıkıntısı çekenleri Işıkevlerine yönlendiren benzer grupların da önüne geçiliyor.

DOSYA VERİLİYOR

Broşürlerde terör örgütlerinin hedef kitlesinin öğrenciler olduğu belirtilerek, "Terör örgütleri ve bir takım çıkar grupları insani ihtiyaçlar ve zaaflarınızı iyi bilen, eğitilmiş elemanlar aracılığıyla sizlerle iletişim kurarak, süslenmiş sözler ve sahte ilgilerle sizleri kirli emellerine alet etmeyi amaçlarlar. Bu gruplar hedef kitlesi olan öğrencileri kendi saflarına çekebilmek için tertiplenmiş arkadaş ortamlarını, sosyal ve kültürel etkinlikleri kullanarak onlara grup psikolojisi temelinde aidiyet duygusu aşılamaya çalışırlar" denildi.

Broşürlerde ayrıca basit bir basın açıklaması, legal bir gösteri, afiş asma, bildiri dağıtma ile başlayan faaliyetlerin zamanla yürüyüş, protesto, korsan gösteri, araç kundaklama gibi topluma maddi ve manevi zarar veren terör eylemlerine dönüşebileceğine vurgu yapılarak öğrencilerin bu konularda dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Çocuklarıyla üniversiteye gelen anne ve babalar ise emniyet teşkilatının bu faaliyetini görünce önce şaşırdıklarını, ancak yapılan bilgilendirme ve görüşmelerden sonra çok yararlı olduğunu anladıklarını belirterek, "Çocuklarımızın her zaman güvende olacaklarını hissettik. Gösterilen ilgi ve yapılan bilgilendirmelerden memnun kaldık. Emniyet teşkilatımıza bu konuda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Bazı veliler de geçen yıllarda FETÖ'cülerin kayda gelen öğrencileri ağlarına düşürdüğünü anımsattı.

- Osmaniye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polis, Kayıt İçin Gelen Üniversitelileri Terör Örgütlerine Karşı Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement