Polis Öğrencileri Bilinçlendirmek İçin Sahneye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Polis Öğrencileri Bilinçlendirmek İçin Sahneye Çıktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplumsal Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli, çocuklara ve gençlere yönelik eğitici ve öğretici profesyonel tiyatrolar sahneleyerek, suç ve suç unsurlarının önüne geçmeyi hedefliyor Ekipler, 2012 yılında başlayan tiyatroları bugüne kadar 60 bin kişiye sahneledi.

16.12.2014 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli, suç ve suç unsurlarının önüne, kent genelinde çocuklara ve gençlere yönelik eğitici ve öğretici profesyonel tiyatrolar sahneleyerek geçmeye çalışıyor.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 2012 yılında hayata geçirilen "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı" (ÇOGEP) çerçevesinde, müdürlük personeli tarafından kent genelinde tiyatrolar sahneleniyor.

Bu kapsamda, "Farkındayım Aldanmam" oyunu ilköğretim, "Bekleyenin Var" ve "Büyüyünce Kendim Olacam" oyunu ise lise öğrencilerine sahnelendi. Trafikteki hataların eğlenceli ve gençlerin anlayabileceği biçimde işlendiği "Bekleyenin Var" oyunu, beş ayrı skeçten oluşuyor. Tiyatro oyunu, 12 kişilik personel tarafından sunuluyor.

"Büyüyünce Kendim Olacam" adlı oyun, 6 farklı skeçten oluşuyor. Oyunda, bilinçsiz internet kullanan kişilerin yaşayabilecekleri güvenlik problemleri, sınava hazırlanan bir gencin yaşadığı stres ve üniversite sınavından istediği puanı almış bir gencin ailesi tarafından istemediği bir alanı tercih etmesi konuları işleniyor.

Proje çerçevesinde 2012 yılında başlayan tiyatrolar bugüne kadar 60 bin kişiye sahnelendi.

Oyuncular umutlu

İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli ve tiyatrolarda yer alan polis memurları Sinan Uzun, Selçuk Işıldak ve Ebru Kul tiyatrolarla öğrencilerden ve ailelerinden çok iyi bildirim aldıklarını aktardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen polis memuru Sinan Uzun, tiyatroyla toplumun bütün kesimleri ile iletişime geçmeyi amaçladıklarını belirterek, "Tiyatro ile suçtan mağdur olmamış hedef kitlelere ulaşarak daha önce meydana gelen suç ve suç unsurlarını sahnede canlandırarak gençleri suçtan uzak tutmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tiyatrolar için ciddi bir hazırlık aşamalarının olduğuna işaret eden Selçuk Işıldak, "Emniyetin gerekli birimleri ile iletişim halinde oluyoruz. Tiyatrolarımızı çok titiz şekilde hazırlıyoruz. Deneyimli tiyatroculardan aldığımız eğitimden ve ön hazırlık aşamalarından sonra sahneye çıkıyoruz. Bir oyunumuzu sahneleyebilmek için en az iki aylık hazırlanma dönemimiz oluyor" bilgisini verdi.

Polis memuru Ebru Kul da tiyatronun içeriği ile ilgili "Çocukların tanımadıkları kişilerle iletişime geçmek zorunda kaldıklarında yapmaları ve yapmamaları gerekenleri anlatıyoruz. Ayrıca ailelerinden izinsiz tanımadıkları kişilerin arabalarına binmemeleri gerektiği, yardıma ihtiyaçları olduklarında üniformalı kişilerden yardım almaları gerektiği gibi konuları işliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polis Öğrencileri Bilinçlendirmek İçin Sahneye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement