Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü

Zonguldak ve Alaplı ilçesinde tören düzenlendi.

10.04.2014 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla  Zonguldak ve Alaplı ilçesinde tören düzenlendi.

Valilik önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, yaptığı konuşmada, Türk polisinin, yasaların kendisine verdiği yetki kapsamında huzur ve güvenliği temin etmek ve devletin bölünmez bütünlüğünü korumak amacıyla zaman mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalıştığını söyledi.

Güvenlik hizmetlerinin sunumunda sivil katılım, şeffaflık, denetime açıklık, hesap verebilirlik gibi evrensel değerlere önem verildiğini dile getiren Sazak, şöyle konuştu:

"Değişen dünyaya uyum sağlayarak bilgi çağının gerekleri doğrultusunda yeniden yapılandırılan teşkilatımız ulaştığı yüksek teknolojik seviye, personel kalitesi ve performansı ile çağdaş dünyanın en saygın polis teşkilatları içerisinde de önemli bir yer edinmiştir. Çağdaş demokratik değerlere bağlı, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, insan haklarına saygılı, sürekli gelişen ve kendini yenileyen emniyet teşkilatı demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin savunucusu cumhuriyetin Atatürk ilke ve inkılaplarının koruyucusudur."

Alaplı

Alaplı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş tarafından anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Tektaş, yaptığı konuşmada, her zaman milletin hizmetinde olduklarını vurgulayarak, "İlçemizin huzur ve güvenliğini sağlanmasında değerli halkımızın sevgi ve desteğini aldık. Bundan sonra yapacağımız hizmetleri de aynı inanç ve özveriyle sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Programa, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç,  Belediye Başkanı Nuri Tekin, daire amirleri ve polisler katıldı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement