Polis Üniformasıyla Tanka Girdi, Asker Üniformasıyla Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Polis Üniformasıyla Tanka Girdi, Asker Üniformasıyla Gözaltına Alındı

Polis Üniformasıyla Tanka Girdi, Asker Üniformasıyla Gözaltına Alındı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Vatan Caddesi'nde bir tankın üzerinde askeri üniformayla görüntüleri ortaya çıkan ve bugün tutuklanan Eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı'nın yeni görüntüleri ortaya çıktı.

19.07.2016 21:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Vatan Caddesi'nde bir tankın üzerinde askeri üniformayla görüntüleri ortaya çıkan ve bugün tutuklanan Eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı'nın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Aynacı'nın tankın arkasına geldiği sırada tankın kapısı açılıyor. Üzerinde polis üniforması bulunan Aynacı daha sonra tanka biniyor ve kapı kapanıyor.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanması talebiyle savcılığa sevk edilen Aynacı hakimlikteki ifadesinde suçlamaları kabul etmemiş, "Kışlalarına dönmelerini söyledim. Ateş ettiler. Silah sesleri artınca ben de kendimi zırhlılardan birine attım" diye kendisi savunmuştu.

TUTUKLANDI

Mithat Aynacı, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Cumhurbaşkanına suikast", "TBMM'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Kasten öldürme", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GEZİ OLAYLARI DÖNEMİNDE GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRÜYDÜ

25 Temmuz 2013'te İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olan Mithat Aynacı Gezi olaylarının da içinde bulunduğu yaklaşık 6 ay boyunca İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yapmış, daha sonra Gebze İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı olarak tayin olmuştu. Aynacı'nın 1 Kasım 2014'te FETÖ mensubu olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edildiği, açtığı dava sonucunda mesleğe geri döndüğü; fakat yeni görev ve atama yapılmadığı öğrenildi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polis Üniformasıyla Tanka Girdi, Asker Üniformasıyla Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement