Polislerden Öğretmenlere Konferans - Son Dakika
Yerel

Polislerden Öğretmenlere Konferans

Polislerden Öğretmenlere Konferans

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, “Yalnız Değilim” projesi kapsamında risk altındaki çocukların belirlenmesi konulu konferans düzenledi.

12.10.2015 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, "Yalnız Değilim" projesi kapsamında risk altındaki çocukların belirlenmesi konulu konferans düzenledi. Konferansta öğretmenlere, çocukları ve gençleri risk oluşturan faktörlerden uzak tutmanın yöntemleri anlatıldı.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ÇOGEP programı "Yalnız Değilim" Projesi kapsamında, risk altındaki çocukların belirlenmesi konulu konferans düzenledi. Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansta öğretmenlere, çocukları ve gençleri risk oluşturan faktörlerden uzak tutmanın yöntemleri anlatıldı.

Konferansta, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurun yaptığı konuşmada, "Bu program çocukların ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişmelerini toplumsal açıdan korunmalarını bu kapsamda çocuklara sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum gruplarının şehir yaşamına olumsuz yönde etki yoksullukların azaltılmasını amaç eder. Bu program 12 ila 16 yaş gurupların 17 ila 25 yaş gurup çocuk ve gençlerin eğitse ve ailesel çevrelerine koruma ve destek uygulamaları çerçevesinde çocuklarla iletişimin geliştirilmesi bakımından 5 ila 12 yaş grubu çocukları kapsar. Ülke gelenine ilişkin suç verileri incelendiğinde nüfusun yoğun olduğu çarpık kentleşmenin görüldüğü büyükşehirlerimizde asayişe ilişkin suçlarda artış olduğu görülmektedir. Bu artış, çocuk suçluluğu ile hırsızlık suçları başta olmak üzere mala karşı işlenen suçlarda daha belirgindir. Göç eden ailelerin ekonomik sıkıntılar sebebiyle çalışmaya zorlanan çocukları eğitim ve ailevi ortamdan uzaklaştırılmaktadır. Ailenin gözetiminden uzak çocuklar erken yaşta suçla tanışmaktalar" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polislerden Öğretmenlere Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement