Polisten "Dolandırıcılık" Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Polisten "Dolandırıcılık" Uyarısı

Boğazlıyan İlçe Emniyet Müdürü Hasan Şahin, dolandırıcıların en çok kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları mağdur ettiğini belirtti.

10.12.2015 16:04

Boğazlıyan İlçe Emniyet Müdürü Hasan Şahin, dolandırıcıların en çok kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları mağdur ettiğini belirtti.

Şahin, düzenlediği basın toplantısında, dolandırıcıların telefonda kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtarak gerçek dışı vaatler ve kurgusal olaylarla vatandaşların iyi niyetlerini istismar ettiklerini söyledi.

Bu yöntemin dolandırıcıların en sık kullandığı yöntemlerin başında geldiğini anlatan Şahin, bunların yanı sıra dolandırıcıların kullandıkları çeşitli bilgisayar programları sayesinde vatandaşların telefon ekranında 155 Polis İmdat hattından aranıyor izlenimi verdiklerini kaydetti.

Şahin, polis, jandarma, cumhuriyet savcısı veya herhangi bir kamu personelinin hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan elden ziynet eşyası, para teslimi veya havale, EFT yapılmasını talep etmeyeceğini vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Sizi telefonla arayarak kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, bankaya para yatırmanızı veya bir yere para, altın bırakmanızı isteyenlere asla inanmayın. Telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine ve korku, panik yaratma amaçlı senaryolara katiyen itibar etmeyin. Telefonunuza gelen SMS metinlerinde aramanızı istedikleri numaraları kesinlikle aramayın. Kimlik ve kredi kartı bilgilerinizi sakın paylaşmayın. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde lütfen hemen 155 Polis İmdat hattını arayın ya da en yakın emniyet birimine müracaat edin."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polisten 'Dolandırıcılık' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement