Polonya Büyükelçisi'nden Büyükşehir'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Polonya Büyükelçisi'nden Büyükşehir'e Ziyaret

ANKARA (İHA) – Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Mieczystaw Cıenıuch, Polonya’nın başkenti Varşova ile Ankara arasında imzalanacak kardeş şehir protokolü öncesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

05.03.2015 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczystaw Cıenıuch, Polonya'nın başkenti Varşova ile Ankara arasında imzalanacak kardeş şehir protokolü öncesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

İki başkent arasındaki işbirliği konularının hazırlık çalışmaları kapsamında Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczystaw Cıenıuch, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Şafak Uğur ile bir araya gelen Büyükelçi Cıenıuch, Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı başkanlığında yönetici ve iş adamlarından oluşan bir heyetin 24 Mart'ta Ankara'ya geleceğini söyledi.

Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal ise, ziyaret sırasında Büyükelçi Cienıuc'a Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve yapılacak olan Ankapark, Safari Parkı, Kanal Ankara gibi dev projeler hakkında bilgi verdi.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Şafak Uğur da, Büyükelçi Cienıuc'un örnek bir proje olan katı atık proje alanları ile ilgili brifing ve inceleme talebinin memnuniyetle yerine getirileceğini söyledi.

Ankara'da 1,5 yıldır görevde bulunduğunu anlatan Büyükelçi Mieczystaw Cienıuch, "Ankara'nın gelişimi muazzam ve etkileyici. Belediyecilik alanında başarılısınız. Ankara diplomatlar için çok güzel bir şehir" dedi.

Ziyaretin sonunda Büyükelçi Cienıuch'a Kabasakal tarafından Büyükşehir Belediyesi yayınlarından oluşan kitap seti hediye edildi.

Polonya heyetinin 24 Mart'ta Ankara'da iki gün sürecek olan ziyareti sırasında Varşova ile Ankara arasında kardeş şehir protokolü imzalanacak, toplu taşım araçları, atık yönetimi ve temiz teknoloji gibi konularda karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak, işbirliği imkanları değerlendirilecek. Konuk heyet, Büyükşehir Belediyesi'ne ait bazı büyük proje alanlarını da gezerek bilgi alacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polonya Büyükelçisi'nden Büyükşehir'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement