Kastamonu'da Fuar Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Kastamonu'da Fuar Coşkusu

Kastamonu\'da Fuar Coşkusu

Taşköprü Belediyesi tarafından düzenlenen Pompeiopolis Tarım ve Hayvancılık Fuarı başladı.

14.08.2014 21:55  Güncelleme: 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşköprü Belediyesi tarafından düzenlenen Pompeiopolis Tarım ve Hayvancılık Fuarı başladı.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl 28'incisi düzenleyecekleri Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'nin hazırlıklarına başladıkları sırada Soma'da Türk tarihinin en büyük maden faciasının yaşandığını anımsattı.

Millet olarak yaşanmış hadisenin verdiği üzüntüyle bu yılki festivali iptal ettiklerini ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Bunun yerine müzik ve eğlenceden ziyade hemşehrilerimizin beklentisini karşılamak amacıyla tarım bölgesi olan ilçemizde bölgede öncü olarak Tarım ve Hayvancılık Fuarı başlattık. en iyi sarımsak üreticisi, en iyi buzağı sahibi ve ata sporumuz at yarışlarını desteklemek amacıyla, Geleneksel Rahvan At Yarışları'nı tertipledik. Bunların yanı sıra bu yıl bir ilk olarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına yönelik önemli bir dini vecibemiz de olan toplu sünnet programı tertip ettik. Yaklaşık 90 çocuğumuzun erkekliğe ilk atmasını sağlayarak etkinliğimize ayrı bir anlamda yükledik."

Etkinlikler kapsamında ilk olarak, Pompeiopolis Antik Kenti sunum merkezinin açılışı yapıldı ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Latife Summerer, katılımcılara kazılar hakkında bilgiler aktardı.

Daha sonra Şeyh Hüsamettin Tekke Külliyesi'nde toplu sünnet şöleni gerçekleştirildi.

Fuara, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, kurum ve kuruluşların amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Fuarın, 17 Ağustos 2014'te sona ereceği öğrenildi. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kastamonu'da Fuar Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement