Portör Muayenesi Yerine, Hijyen Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Portör Muayenesi Yerine, Hijyen Eğitimi

Portör Muayenesi Yerine, Hijyen Eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu "Hijyen Eğitimi' Osman Düşüngel Mesleki Eğitim Merkezi'nde başladı.
Hijyen eğitiminin başlamasıyla ilgili Osman Düşüngel Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen...

05.12.2013 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu "Hijyen Eğitimi' Osman Düşüngel Mesleki Eğitim Merkezi'nde başladı.

Hijyen eğitiminin başlamasıyla ilgili Osman Düşüngel Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törene, Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Kayseri Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Mustafa alan, davetliler ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Mustafa Alan, Kayseri merkezde 5 adet eğitim merkezi bulunduğunu ve bu eğitim merkezlerinde çalışanların zaman zaman eğitime alındıklarını ifade ederek, "Bu eğitim merkezlerini yaptıran hayırseverlerimizi de şükranla ve minnetle anıyoruz. Hijyen, bizim için çok önemli. Şimdiye kadar karnımızı doyurmak için yemek yemişiz. Ama sağlığımız için hangi yemeği nasıl yiyeceğimizi bilmiyormuşuz. Artık yeme-içme sektöründe hizmet veren arkadaşlar, hijyen eğitimlerini alarak hizmet verecekler. Bu eğitim konusunda biz de oda olarak üzerimize düşen desteği vereceğiz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz da, önceden yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinde portör muayenelerinin yapıldığını ancak artık bunun yerine hijyen eğitimlerinin verilmesinin kararlaştırıldığını kaydetti. Yılmaz, "Hıfzıssıhha Kanunu'nun 126. ve 127. maddelerinin değişmesi nedeniyle, belirli zamanlarda yapılması gereken portör muayeneleri yerine Hijyen eğitimi alınması gerekmektedir. Hijyen eğitimleri, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarca verilecek. Başka hiçbir kurumca bu eğitimler verilemeyecek" diye konuştu.

Yılmaz, "Hijyen eğitimlerini ilimizde yaklaşık 30 bin çalışan alacak. Bu eğitimlerin ilimize ve işletmelerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Portör Muayenesi Yerine, Hijyen Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement