Prof. Dr. Haydar Baş: ?cemevleri İbadethane Olacak!? - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Haydar Baş: ?cemevleri İbadethane Olacak!?

Prof. Dr. Haydar Baş: ?cemevleri İbadethane Olacak!?

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan Fatma Ana Cemevi'ni ziyaret etti.

06.05.2015 10:59

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan Fatma Ana Cemevi'ni ziyaret etti.

Alevi vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği BTP liderini Fatma Ana Cem Vakfı Başkanı Murtaza Baytok ve Fatma Ana Cem Vakfı Dedesi Bektaş Akkaya karşıladı.

Akkaya, BTP lideri için "Haydar Baş hocamız Ehl-i Beyt sevdalılarının üstü kapatılan haklarını tek tek meydana çıkarmış ve günümüz dünyasında insanlığın önüne koymuştur" dedi.

Kendisine gösterilen ilgiye teşekkür eden Haydar Baş ise "İlimde en önde olan insan İmam Ali efendimizdir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammet (SAV) ilmin şehri, Hz.Ali de ilmin kapısıdır. Yani bir insan ilim şehrine girmek isterse mutlaka Ali kapısından geçmesi lazım." dedi.

Cemevleri ibadethane olacak!

Cemevinde Ehl-i Beyt üzerine yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Haydar Baş 4 önemli projesini anlattı.

BTP lideri, "Cemevlerini ibadethane olarak tanıyacacağız, dedeleri maaşa bağlayacağız, ihtiyaç olan yerlere cemevi yapacağız ve Ehl-i Beyt Üniversitesi kuracağız" dedi.

Kiliseyi tanıyorsun da cemevini neden tanımıyorsun?

"Cemevleri halen hukuki bir statüye kavuşturulmadı" diyen Prof. Dr. Haydar Baş

AKP döneminde devlet bütçesinden h2arcama yapılarak açılan ve restore ettirilen kiliselere dikkat çekti.

Haydar Baş şunları söyledi, "Yahu Türkiye'de ibadethane adı altında 60 bin tane kilise açıyorsun, hepsine hukuki imkanlar tanıyorsun. Hıristiyana, Museviye buralarda istediğiniz kadar ayin yapabilirsin diyorsun. Müslümana da 'sen Alevisin böyle bir hakkın yok. Cemevin hukuki değildir' diyorsun. İşte ben buna karşı çıkıyorum. Allah nasip ederse TBMM'ye girdiğim gün bu hakkınızı ben alacağım. Bu arkadaşlar 'cami vardır cemevi yoktur' diyor. Şimdi cemevinin olduğunu size ispat edeyim mi?"

Cemevine Ashab-ı Suffa benzetmesi!

Cemevleri ibadethane mi değil mi tartışmasına da giren Haydar Baş Peygamber Efendimiz döneminden Ashab-ı Suffa örneği verdi.

BTP lideri, "Kardeşlerim! Peygamber Efendimizin mescidinin avlusu vardı. Bu avluda Ashab-ı Suffa denilen ve devamlı burada kalan sahabiler vardı. Burada yemek yerlerdi, sohbet ederlerdi, namaz kılarlardı, Kur'an okurlardı, Allah'ı zikrederlerdi. Bunların içinde sahabinin içinde en güzide olanları da vardı. İşte cemevi dediğimiz yer de o mescidin bitişiğindeki ashabın kaldığı Suffa mekanının bir benzeridir. Siz şimdi burada ibadet etmiyor musunuz, Allah'ı zikretmiyor musunuz, Kur'an okumuyor musunuz tamam işte burası da bir nevi Ashab-ı Suffa...Yani Ashab-ı Suffa'nın cem olduğu yere cemevi deniyor. Sayın Başbakan bu İslam'da yok dediği zaman ben bunları delilleriyle not olarak kendisine gönderdim ama gören göz işiten kulak lazım. İnşallah onlara bunu tam olarak Meclis'te göstereceğiz."

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Haydar Baş: ?cemevleri İbadethane Olacak!? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement