Prof. Dr. Kaderli, Adü'de Bir İlke İmza Attı - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Kaderli, Adü'de Bir İlke İmza Attı

Prof. Dr. Kaderli, Adü\'de Bir İlke İmza Attı

Adnan Menderes Üniversitesi’nde eğitimini tamamlayan ve üniversitede kalarak akademik yaşamını sürdüren Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Kaderli, kendi üniversitesinde ‘profesörlük’ unvanını almaya hak kazanan ilk mezunu oldu.

14.06.2016 14:30

Adnan Menderes Üniversitesi'nde eğitimini tamamlayan ve üniversitede kalarak akademik yaşamını sürdüren Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Kaderli, kendi üniversitesinde 'profesörlük' unvanını almaya hak kazanan ilk mezunu oldu.

Prof. Dr. Yusuf Kaderli'nin profesörlük unvanı, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından imzalandı. 1994-1998 yılları arasında Lisans eğitimini, 1998-2001 yılları arasında Yüksek Lisans eğitimini ve 2001-2005 yılları arasında da Doktora eğitimini ADÜ'de tamamlayan Kaderli, Lisans eğitiminin ardından kendi üniversitesinde 'Asistan' olarak başladığı meslek hayatını 2007 yılına kadar yine ADÜ'de sürdürdü. 2007 yılında 'Yardımcı Doçent' kadrosuna atanan Kaderli, 2011 yılında 'Doçent' olarak atandı. 2016 yılı Haziran ayında 'Profesörlük' unvanını alan Kaderli, ADÜ'den Lisans düzeyinde mezun olarak Profesörlük unvanını yine kendi üniversitesinde alan ilk öğrenci oldu.

PROF. DR. YUSUF KADERLİ KİMDİR?

Prof. Dr. Yusuf Kaderli, 2007-2008 yılları arasında Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde (İİBF) 'Dekan Yardımcılığı', 2009-2010 yılları arasında Nazilli Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Programlar Bölümü'nde 'Bölüm Başkanı' görevlerini yürütmüş, 2010'dan bu yana da Nazilli İİBF İşletme Bölümü, Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. 2015 yılında atandığı Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK) Başkanı görevini de ürütmeye devam eden Kaderli'nin ekonomi ve finans alanlarında birçok çalışması bulunmaktadır. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Kaderli, Adü'de Bir İlke İmza Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement