Prof. Dr. Orhan Ahıskal, Beşirilileri Büyüledi - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Orhan Ahıskal, Beşirilileri Büyüledi

Beşiri Kaymakamlığının daveti ile ilçeye gelen Ünlü keman ustası Prof. Dr. Orhan Ahıskal, ilçede hem konferans, hem keman resitali verdi.

03.04.2016 14:20

Kemanın ustası Beşiri'deydi

Ünlü keman ustası Prof. Dr. Orhan Ahıskal, Beşiri İlçesinde hem konferans, hem keman resitali verdi.

Batman İli Beşiri İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla Cumhuriyet Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen "Eğreti İnci, Kızıl Rahip ve Dört Mevsim" konulu konferans/resital büyük ilgi gördü.

Konferansa, İlçe Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar, Garnizon Komutanı Fikret Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ubeydullah Aydın, şube müdürleri, resmi daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sunum başlığını oluşturan "Eğreti İnci"nin barok müziğine, "Kızıl Rahip"in ise hem rahip hem de müzisyen olan Antonio Vivaldi'ye karşılık geldiğini anlattıktan sonra Vivaldi'nin Dört Mevsim'ini oluşturan bölüm tasvirlerini eşsiz keman yorumuyla konuklara ve öğrencilere birikimlerini aktaran Ahıskal, onlara unutamayacakları bir deneyim sundu.

İlkbahar, yaz, sonbahar ve kış temalarında, Vivaldi'nin notalar ve kemanın o günkü haliyle efektler yarattığını ve eserin bugünkü film ya da program müziği denilen türün atası sayılabileceğini belirtti.

"Hangi meslekten olursanız olun bir çalgı çalın. Böylece ruh sağlığınızı daha iyi koruyabileceğinizi düşünüyorum" diye öneride bulunan Prof. Dr. Ahıskal, sunumun sonunda öğrencilerin sorularına yer verdi ve onlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Orhan Ahıskal, Beşirilileri Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement