Prof. Dr. Sönmez'i Yaralayan İlhan Özbilen'in Avuklatı, Açıklama Yaptı - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Sönmez'i Yaralayan İlhan Özbilen'in Avuklatı, Açıklama Yaptı

Prof. Dr. Sönmez\'i Yaralayan İlhan Özbilen\'in Avuklatı, Açıklama Yaptı

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Dr. Bingür Sönmez'i silahla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen'in avukatı açıklama yaptı.

24.08.2014 22:14  Güncelleme: 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı, Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'i silahla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen'in avukatı Aydın Alkan,  "Müvekkilim, Bingür Bey'in yanında bulunan kişileri tanımadığını, yaklaşımının yanlış anlaşıldığını, bu nedenle de oradakilerin saldırıya kalkıştıklarını, bu durumdan etkilenip korktuğundan dolayı kendini savunma amaçlı birkaç defa yere ateş ettiğini söyledi" dedi.

Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkilinin doğrudan Sönmez'i hedef almadığını öne sürerek, mahkemedeki ifadesinde olay anında birkaç el ateş ettiğini söylediğini anlattı.

Özbilen'in, Sönmez'le tokalaşmak ve görüşmek istediğini savunan Alkan, "Müvekkilim, Bingür Bey'in yanında bulunan kişileri tanımadığını, yaklaşımının yanlış anlaşıldığını, bu nedenle de oradakilerin saldırıya kalkıştıklarını, bu durumdan etkilenip korktuğundan dolayı kendini savunma amaçlı birkaç defa yere ateş ettiğini söyledi" diye konuştu.

Müvekkilinin de hafif şekilde darbedildiğini ileri süren Alkan, şunları kaydetti:

"Sarıkamış Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı yürütüyor. Geçici tedbir. Fırsat bulursak itiraz edeceğiz. Kararı da isabetli bulmadık çünkü sevk maddesi isabetli değildi. Tekrar sorgulanması gereken bir karar. Özellikle de 'müştekinin konumu ve sosyal statüsü kararın verilmesinde etkili oldu' diye düşünüyorum. Müvekkilim böyle bir olaya kasıtlı meydan verebilecek kişiliğe sahip değil. Birçok seveni de vardı zaten adliyenin etrafında. İlk ifadesinde söylüyor, sorgu hakimlerine de bunları dile getiriyor, kendisiyle husumeti ve ateş edecek durumun olmadığını, sadece Bingür Bey'in yanında bulunan kişilerin artık koruma görevlileri mi, kendilerine eşlik eden geziciler mi, bilmiyorum, onların yanlış anlamaları, yaklaşımının yanlış anlaşıldığını ve kendisine yönelik saldırıyı defetmek amacıyla böyle bir harekete kalkıştığını ifade ediyor. Aniden gelişen bir olay. Ani heyecan ve korkunun meydan verdiği bir olay."

Soruşturmanın gizli yürütüldüğüne dikkati çeken Alkan, "Doğrudan kendisini hedef alıp ateş etmiş değil. Öyle bir kastı da yok. Geçmişe dayalı husumeti yok. Böyle bir eyleme girişmesini gerektirecek bir durum da yok. Böyle bir eyleme kalkışmasını gerektirecek haklı neden bulamadık" ifadesini kullandı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Sönmez'i Yaralayan İlhan Özbilen'in Avuklatı, Açıklama Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement