Proje Sayesinde Çilek Üretimini 6'ya Katladı - Son Dakika
Güncel

Proje Sayesinde Çilek Üretimini 6'ya Katladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çilek tarlasından genel görüntü Üreticilerin çilekleri toplaması Çiftçi Nureddin Bebek ile röportaj Proje sayesinde çilek üretimini 6'ya katladı ektiği çileklerini toplamaya başladı Hataylı çilek üreticisi Bebek, "Çilek Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" sayesinde ürün verimini büyük oranda artırdı Üretici Bebek: "Eskiden dönümünden bir ton çilek topluyorduk şimdi ürünümüz 6 tona çıktı" Hatay'da bir çilek üreticisi, "Çilek Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" sayesinde ürün verimini 6'ya katladı.

27.04.2016 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çilek tarlasından genel görüntü

Üreticilerin çilekleri toplaması

Çiftçi Nureddin Bebek ile röportaj Proje sayesinde çilek üretimini 6'ya katladı ektiği çileklerini toplamaya başladı

Hataylı çilek üreticisi Bebek, "Çilek Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" sayesinde ürün verimini büyük oranda artırdı

Üretici Bebek:

"Eskiden dönümünden bir ton çilek topluyorduk şimdi ürünümüz 6 tona çıktı"

Hatay'da bir çilek üreticisi, "Çilek Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" sayesinde ürün verimini 6'ya katladı.

Merkez Antakya ilçesine bağlı Tahtaköprü Mahallesi'nde çiftçilik yapan Nureddin Bebek (53), Hatay Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı çerçevesinde Antakya Kaymakamlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Antakya Belediyesinin ortaklaşa hazırladığı, "Çilek Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" için başvuruda bulundu.

Başvurusu onaylanan ve çilek üretiminde yüzde 75 fide desteği alan Bebek, 3 dönümlük arazisine ektiği çileklerin hasadına başladı.

Çilek üreticisi Bebek, AA muhabirine, daha önce evlerinin bahçesinde kendi imkanlarıyla çilek üretmeye başladığını söyledi.

1 tonluk ürün 6 tona çıktı

Çilek Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında yüzde 75 fide desteği aldığını belirten Bebek, "Daha önce ektiğimizde ufak ufak oluyordu, bilinçli bir şekilde ekim yapmıyorduk. Daha sonra yetkililer geldi 'bu çilekten para kazanamazsınız, biz sizi yönlendirelim' dediler. Sonra proje yaptılar ve bize destek verdiler. Camarosa diye bir çeşit getirdik ve arazimize ektik. Eskiden dönümünden bir ton çilek topluyorduk şimdi ürünümüz 6 tona çıktı. Şu an talepleri karşılayamıyoruz. Çok fazla sipariş alıyoruz" diye konuştu.

Bu yıl da yüksek rekolte beklediklerini aktaran Bebek, kilogramını 5 liradan sattığı çileklerin geliriyle ailesinin geçimini sağladığını kaydetti.

Proje Sayesinde Çilek Üretimini 6\'ya Katladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Proje Sayesinde Çilek Üretimini 6'ya Katladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement