Protestan Kilisesi'nin 10. Kuruluş Yılı - Son Dakika
Yerel

Protestan Kilisesi'nin 10. Kuruluş Yılı

Diyarbakır'da Protestan Kilisesi, 10. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

19.04.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da Protestan Kilisesi, 10. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Sur ilçesindeki 2004 yılında yapılan ve 10. yıl dönümünün kutlandığı Protestan Kilisesi'nde, barış ve kardeşlik mesajları verildi. İlahilerin okunduğu ve kilisenin tarihinin anlatıldığı kutlamada, kilisenin Ruhani Önderi Ahmet Güvener, çok zor şartlarda kiliseyi yaptıklarını söyledi.

Kiliseleri olmadığı için evlerinde ibadetlerini yapmak zorunda kaldıklarını belirten Güvener, şöyle konuştu:

"Cemaatimiz olmasına rağmen kilisemiz yoktu. Kilisemizin olmaması nedeniyle Süryani Kilisesine giderek ibadetlerimizi yaptık. Ama Süryanice bilmediğimiz için zorlandık. En sonunda burayı bulduk. Harabe halde bulduğumuz yerimizi büyük bir zorluk ve mücadelenin ardından şimdiki haline çevirdik. Bize büyük kiliselerin yardımı çok oldu. Belediyelerin de desteğini gördük."

Türkiye'de güzel gelişmelerin yaşandığını, ülkede artık insanların ölmediğini kaydeden Güvener, insanların ölmemesi için dua ettiklerini belirtti.

"İnancımız farklı olabilir ama hepimiz Hz. İbrahim'in soyundan geliyoruz. Kiliselerin nefretle ve kinle işi olmaz. Biz insanları ve ülkemizi seviyoruz" diyen Güvener, ülkeyi ve insanları sevdiklerini bildirdi.

Daha sonra kiliseye emeği geçenlere plaket verildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Protestan Kilisesi'nin 10. Kuruluş Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement