PTT Çalışanları Davul ve Zurnayla Yürüdü - Son Dakika
Güncel

PTT Çalışanları Davul ve Zurnayla Yürüdü

PTT Çalışanları Davul ve Zurnayla Yürüdü

Yaklaşık 2 bin PTT çalışanı Karaköy İskelesi'nde toplandı.

27.03.2013 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaklaşık 2 bin PTT çalışanı Karaköy İskelesi'nde toplandı. Grup, davul ve zurna eşliğinde Galata Köprüsü'nden geçerek Sirkeci Büyük Postane'ye doğru yürüdü.

Haber-Kamera: Enver Alas - İSTANBUL/ DHA

TBMM'de bugün görüşülmeye başlanacak olan PTT A.Ş. kanun tasarısını proteste eden Haberleşme iş koluna bağlı 4 ayrı sendika üyesi PTT çalışanları Karaköy İskelesi'nden Sirkeci Büyük Postane'ye yürüdü. Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi kararı alan Bağımsız Haber-Sen, Birlik Haber-Sen, Kesk Haber-Sen ve Türk Haber-Sen'in İstanbul Şube'lerine bağlı yaklaşık 2 bin kişilik grup, 'PTT halkındır satılamaz' yazılı büyük bir pankart açarak yasa tasarısına protesto ettiler.

SİRKECİ POSTANESİNE YÜRÜDÜLER

Sabah saatlerinden itibaren Karaköy İskelesi önünde toplanan PTT çalışanları, davul ve zurna eşliğinde Galata Köprüsü üzerinden geçerek Sirkeci Büyük Postane'ye doğru yürüdüler. 'Direne direne kazanacağız', 'Vatandaş uyuma PTT'ye sahip çık' şeklinde sloganlar atarak yürüyen grup, kısa süreli trafiğin de aksamasına neden oldu. Tarihi Büyük Postane binası önüne gelen PTT çalışanları burada basın açıklaması yaptılar. Açıklamayı Haber-Sen üyesi ve TRT Spikeri Özlem Merter okudu.

"TAŞERONLAŞTIRMANIN ÖNÜNÜ DAHADA AÇACAK"

Merter'in okuduğu açıklamada " PTT'yi anonim şirket haline dönüştüren yasa tasarısı 5 Mart 2013 tarihinde TBMM'ye sunulmuş ve bugün itibariyle ilgili komisyonda görüşülmeye başlanmıştır. Haberleşme iş kolunda faaliyet gösteren sendikalar birleşmiş ve geleceğimizi, aşımızı, işimiz, elimizden alan bu tasarının geri çekilmesi için bugün itibarıyla ülke genelinde tüm PTT işyerlerinde tam gün iş bırakmıştır. Kamuoyunun şunu bilmesini isteriz ki; PTT'nin anonim şirkete dönüştürülmesi süreci, ilk aşamada taşeronlaştırmanın önünü dahada açacak, hizmet kalitesi giderek düşecek ve pahalılaşacak, devamında da özelleştirme ile sonuçlanacaktır. Biz PTT çalışanları bu yağma sürecine geçit vermeyeceğiz." denildi.

PTT çalışanları, basın açıklamasının ardından ardından davul-zurna eşliğinde halaylar çekerek yasa tasarını protesto ederek olaysız şekilde dağıldılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PTT Çalışanları Davul ve Zurnayla Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement