PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi - Son Dakika
Yerel

PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi

PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi

(TBMM) görüşülmeye başlanacak "PTT A.Ş.Kanun Tasarısı"nın geri çekilmesi için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

27.03.2013 12:35

PTT çalışanları, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde

(TBMM) görüşülmeye başlanacak "PTT A.Ş. Kanun Tasarısı"nın geri çekilmesi için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

PTT binası önünde toplanan Bağımsız Haber-Sen, Birlik Haber-Sen, Haber-Sen ve Türk Haber-Sen'e bağlı PTT çalışanları, yasa tasarını protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Birlik Haber-Sen İl Şubesi Başkanı Nafiz Karakuzu, tasarıyla PTT'nin düşük ücretle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmenin, çalışanları esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmenin amaçlandığını iddia etti.

Emekliliğe teşvik tuzağına düşmeyeceklerini ve kazanılmış haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Karakuzu, şöyle konuştu:

"PTT posta dağıtım, banka ve lojistik işlemleriyle, en önemli kamu hizmetlerinden birini yerine getirmekte. Bu yasa tasarısında kamu yararı bulunmamakta. Nitekim 1 Şubat 2013 tarihinde kayıtlı posta ve kargonun taşeron şirkete devredilmesiyle PTT'nin yüzde 40'lık iş hacmi ve kamuoyu nezdindeki güveni kaybedilmiştir. Bu tasarının derhal geri çekilmesi ve acilen kurumumuzun kadrolu personel eksiğinin giderilmesi, dağıtıcıların yıpranma hakkının geri verilmesi ve 55 yaşında resen emekliliğe son verilmesi, yüksek gelir vergisi dilimlerimizin 657 sayılı kanuna uygun hale getirilmesi ve ücretlerimizin insanca yaşanacak düzeye yükseltilmesi gerekmekte."

PTT'nin anonim şirkete dönüştürülmesi sürecinin ilk aşamada taşeronlaşmanın önünü daha da açacağını, sonundaysa özelleştirmeyle sonuçlanacağını kaydeden Karakuzu, PTT'yi ticarethaneye, vatandaşları müşteriye, kendilerini de pazarlamacıya dönüştüren düzene "dur" demenin zamanının geldiğini ifade etti.

Ardından grup kısa süreli oturma eylemi gerçekleştirdi. - BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement