PTT Eylemi Nedeniyle Kuyruk Oluşturdular - Son Dakika
Güncel

PTT Eylemi Nedeniyle Kuyruk Oluşturdular

PTT Eylemi Nedeniyle Kuyruk Oluşturdular

PTT'nin Anonim Şirkete dönüştürülmesiyle ilgili tasarının Meclis'ten geri çekilmesi için uzun kuyruklar oluşturdular.

27.03.2013 12:26  Güncelleme: 12:35

Batman'da PTT'nin Anonim Şirkete dönüştürülmesiyle ilgili tasarının Meclis'ten geri çekilmesi için yapılan eylem sırasında, çocuklarına verilen eğitim ve sağlık yardımı için PTT önünde bekleyen kadınlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Batman PTT Başmüdürlüğü önünde bir araya gelen KESK ve Türk Haber-Sen temsilcileri, PTT'nin A.Ş.'ye dönüştürülmesini ön gören tasarının Meclis'ten geri çekilmesi için basın açıklaması yaptı. Haber-Sen İl Başkanı M. Sait Sütçü, genel seçimlerin hemen öncesinde 200 bin sözleşmeliye kadro verilirken, şimdi kendi kadrolarına göz dikildiğini söyledi. Sütçü, "Bizleri neden sözleşmeli köle haline getirmeye çalışıyorsunuz. Bu çelişki değil mi? PTT'yi bu hale getirenler kimlerdir? Personel almayarak çalışanları canından bezdiren, bizleri halkımız ile karşı karşıya getirip hizmet edemez duruma düşüren yine sizlersiniz. İnsanca yaşanacak bir ücret vermek yerine kazanılmış haklarımızı elimizden alan, sefalete mahkum edenleri biliyoruz" dedi.

PTT Başmüdürlüğü önündeki basın açıklaması ve iş bırakma eylemi sırasında ilginç görüntü oluştu. Meydan Mahallesi'ndeki PTT binası önünde bir taraftan açıklama yapalırken, diğer taraftan çocuklarına verilen eğitim ve sağlık yardım paralarını almak isteyen kadınların uzun kuyruk oluşturdu. Eyleminödemeler gününe rastlaması nedeniyle kuyruk çilesinin artığını söyleyen kadınlar, duruma tepki gösterdi. - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PTT Eylemi Nedeniyle Kuyruk Oluşturdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement