Püis'ten Vergi Dairesi Başkanı Yumbul'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Püis'ten Vergi Dairesi Başkanı Yumbul'a Ziyaret

Püis\'ten Vergi Dairesi Başkanı Yumbul\'a Ziyaret

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkan Zafer Güler ve yönetim kurulu üyeleri Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul’u makamında ziyaret ederek kaçak akaryakıtla mücadele hakkında bilgiler verdi.

16.10.2014 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkan Zafer Güler ve yönetim kurulu üyeleri Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul'u makamında ziyaret ederek kaçak akaryakıtla mücadele hakkında bilgiler verdi.

Denetmenlerin konunun üzerine gitmesi gerektiğini söyleyen PÜİS Samsun Şube Başkan Zafer Güler, " Türkiye'de toplanan vergilerin dörtte biri bizim sektörümüzden toplanıyor. Bununla ilgili bazen sorunlar oluyor. Bazı meslektaşlarımız faturasız mal alıp satarak ucuz miktarlarda mal satımı yapıyor. Bunlarda kendilerini afişe etmiş durumdadırlar. Bunları zaten denetleyici arkadaşlarımız biliyor. Bunların üstüne gidildiğinde bulunabiliyor. Zor bir hadise değil. Bizim meslekte ucuz akaryakıt satanlarda var. Bazıları kaçak yollarla ya da merdiven altı dediğimiz mallar. Denetimlerle bunların buluna bilmesi çok zor değil. Sizden ricamız. Denetmen arkadaşlarımız biraz daha işin üzerine giderlerse, zannediyorum bitmez ama azaltacağız" dedi.

Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul ise yaptığı konuşmada, "Ben 2 aydır görevdeyim. Amacımız kurumlarla ve STK'larla ortak çalışma içerisinde olmak. Bölgemiz hem kara hem de denize sınır olarak düşündüğümüz zaman, akaryakıt konusunda sıkıntılı bir bölge. Konunun hassasiyetini biliyoruz. Ekiplerimizle 10 numara yağ ve kaçak akaryakıt konusunda hassas çalışma yapıyoruz. Burada en önemli görevde kolluk gücüne düşüyor ve onlarla ortak olarak çalışıyoruz. Şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda ciddi bulgular elde edemedik. Denetimlerimize bakıldığı zaman bazı noksanlarla ilgili uyarılarda bulunduk. Konunun üzerindeyiz. İnşallah sonuç alırız" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Püis'ten Vergi Dairesi Başkanı Yumbul'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement