Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği" - Son Dakika
Yerel

Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği"

Türk Hava Kurumu (THK) Kocaeli Şubesi, Kartepe Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) işbirliğinde "Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği" düzenlendi.

17.05.2015 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) Kocaeli Şubesi, Kartepe Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) işbirliğinde "Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği" düzenlendi.

KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Yerleşkesi'nde İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Yalova ve Zonguldak'tan 50 model uçak kullanıcısı, alanda hünerlerini sergiledi.

KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şenliğin her yıl düzenlendiğini belirterek, gelecek yıllarda alanda yeni düzenlemeler yapacaklarını söyledi.

Şenliğin daha geniş katılımlı olmasını sağlayacaklarını ifade eden Yılmaz, "Özellikle biz de uçakların bakımı, tamiriyle ilgili elektrik-elektonik, motor ve gövde kısımlarıyla ilgili eleman yetiştiriyoruz. Burada öğrencilerimiz de model uçak yapımlarıyla ilgileniyorlar. Hem sosyalleşme, okulda öğrendikleri teknik bilgileri öğrenme açısından yararlı olacaktır" şeklinde konuştu.

THK Kocaeli Şubesi Başkanı Turgut Duman da şenliğe ilgiden dolayı memnun olduklarını anlatarak, burada güzel gösteriler sunulacağını bildirdi.

Şenlik sonunda katılımcılara, plaket ve belge verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement