Ragbi Federasyonu'nda İşler Karıştı - Son Dakika
Güncel

Ragbi Federasyonu'nda İşler Karıştı

Ragbi Federasyonu\'nda İşler Karıştı

Mevcut Başkan Şahin Kömürcü'ye 8 ay ceza verildiERCAN ATA - ANKARA / DHA (fotoğraflı)Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu, Türkiye Ragbi Federasyonu yönetim kurulu üyelerine ceza yağdırdı.

30.11.2016 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mevcut Başkan Şahin Kömürcü'ye 8 ay ceza verildi

ERCAN ATA - ANKARA/ DHA (fotoğraflı)

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu, Türkiye Ragbi Federasyonu yönetim kurulu üyelerine ceza yağdırdı.

Merkez Ceza Kurulu, Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü ve 11 federasyon yönetim kurulu hakkında yapılan şikayetler sonucunda soruşturma başlattı ve cezaları açıkladı.

Başkan Kömürcü'ye 3 ayrı konudan toplam 8 ay, yönetim kurulu üyelerine ise 3 ile 2 ay hak mahrumiyeti cezası verdi. Kararların kesinleşmesine ise, Spor Tahkim Kurulu karar verecek.

CEZALAR NEDEN VERİLDİ:

Haklarında birçok konuda şikayetler yapılması üzerine Spor Bakanlığı 12.10.2016 tarih ve 2235 sayılı oluru ve Teftiş Kurulu Başkanlığının 25.07.2016 tarih ve TK.02.F/6/8.38/3.46/1 sayılı raporu ile 12 yönetici hakkında yapılan soruşturma sonuçlandı. Haklarında soruşturma açılan 12 yönetim kurulu üyesinden 8'i ceza aldı.

Haklarında, sahte delege, usulsüz sporcu transfer onayı, müsabaka listeleri, haksız cezalar, lisans ücretleri, harcırah dağıtımı, usulsüz evrak ve spor genel müdürlüğü çalışma usul ve esasları hakkındaki yönetmeliğe aykırı davranmaktan şikayetler bulunan Başkan Şahin Kömürcü'ye ayrı ayrı konulardan 3+3+2 toplam 8 ay, Başkan vekili Sıddık Topaloğlu'na 3+3+2 toplam 8 ay, yönetim kurulu üyeleri Taner Hacıbekiroğlu, Nihat Öztaş, Hüseyin Hakan, Bektaş Yıldırım, Mustafa Hatipler ve Saim Koşar'a ise 2'şer ay hak mahrumiyeti cezası verildi.

SÜREÇ NASIL YAŞANDI:

İlk genel kurul tarihi 30 Ekim 2016 tarihi olan Ragbi Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu, Spor Tahkim Kurulu tarafından iptal edilmiş ve 8 Aralık 2016 tarihinde yapılması kararı alınmıştı. Ancak yaşanan süreçte ilgin gelişmeler olmaya devam ediyor. İlk genel kurulda mevcut başkan Şahin Kömürcü başkanlığa aday olamamış ve Tahkim Kurulu'na gitmişti. Tahkim Kurulu almış olduğu kararda Şahin'i haklı bularak genel kurulu iptal etmişti.

Yeniden belirlenen seçim tarihi öncesi bu sefer başkanlık için 185 delegesi olan Ragbi Federasyonu'na 3 isim aday oldu. Mevcut Başkan Şahin Kömürcü, Murat Pazan ve Hüseyin Mazak 8 Aralık'ta yapılacak olan Olağan Genel Kurul için adaylık evraklarını teslim ettiler.

İŞLER KARIŞTI:

Mevcut başkan Şahin Kömürcü'ye Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu tarafından verilen ceza nedeniyle, yeniden aday olabilecek mi sorusu ortaya çıktı.

KÖMÜRCÜ TEKRAR ADAY OLABİLECEK Mİ?

Kömürcü ile ilgili Spor Genel Müdürlüğü tahkime giderek aldığı cezanın uygulanmasını isteyecek. Şahin Kömürcü'nün de Tahkim Kurulu'na giderek verilen cezaya itiraz hakkı bulunuyor. Tahkim cezayı onaylarsa Kömürcü başkanlığa aday olamayacak. Tahkim, Kömürcü'nün itirazını haklı bulursa 8 Aralık tarihinde yapılacak genel kurulda başkanlığa adaylığı devam edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ragbi Federasyonu'nda İşler Karıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement