"Rahvan At Yarışları" ve "İncir Festivali" - Son Dakika
Güncel

"Rahvan At Yarışları" ve "İncir Festivali"

"Rahvan At Yarışları" ve "İncir Festivali"

Nilüfer Belediyesi tarafından "Rahvan At Yarışları" ve "İncir Festivali" gerçekleştirildi

16.09.2013 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer Belediyesi tarafından "Rahvan At Yarışları" ve "İncir Festivali" düzenlendi.

Akçalar'da, Bursa siyah incirini Türkiye ve dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen festival kapsamında, "En İyi İncir Yetiştiriciliği" ve "En Leziz İncir Tatlısı" yarışmaları gerçekleştirildi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ödül töreninde yaptığı konuşmada incirdeki erken olgunlaşmadan kaynaklanan fiyat sıkıntısı yaşandığını söyledi. Buna rağmen üreticilerin özellikle yurtdışında büyük ilgi gören bu ürünün yetiştiriciliğinden vazgeçmemesi gerektiğini belirten Bozbey, "Biz de bunun için elimizden geleni yapıyoruz, çiftçilerimize destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, CHP Milletvekilleri Turhan Tayan ve İlhan Demiröz'ün de katıldığı festival, daha sonra konserlerle devam etti.

- "Rahvan At Yarışları"

Bu yıl yedincisi düzenlenen "Rahvan At Yarışları" ise Hisartepe Yarış Alanı'nda yapıldı. Bursa ve çevre illerden 68 atın katıldığı yarışlar, 7 kategoride gerçekleşti.

Yarışmada, baş atlarda Mustafa Sertkaya birinci, Mehmet Barut ikinci, Ahmet Dönmez üçüncü oldu. Dereceye giren at sahiplerine para ödülü ve kupaları Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Tanlak tarafından verildi.

Tanlak, burada yaptığı konuşmada, ata sporlarına her zaman destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Geleneksel hale gelen yarışların Türk kültüründe önemli yer tuttuğunu ifade eden Tanlak, "Ata sporu olarak benimsenen biniciliğin gelecek kuşaklara da aktarılmasını istiyoruz. Kayapa ve Akçalar'da düzenlediğimiz at yarışları ile ata sporumuza sahip çıkıyoruz" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Rahvan At Yarışları' ve 'İncir Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement