Ramazan Ayı İkramları Turgutlu Belediyesi'nden - Son Dakika
Güncel

Ramazan Ayı İkramları Turgutlu Belediyesi'nden

Ramazan Ayı İkramları Turgutlu Belediyesi\'nden

TURGUTLU Belediyesi, Osmanlı'nın sebil geleneğinden hareketle geliştirilen İkram Çeşmesi ile Ramazan ayında binlerce kişiye ikrama hazırlanıyor.

16.06.2015 09:15

İkram çeşmesini inceleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ilçe halkı için Ramazan ayına özel olarak iftarda çorba ikram edeceklerini ifade ederek, "Osmanlının sebil geleneğinden hareketle geliştirilen, görüntüde bir Osmanlı çeşmesini andıran fakat işlevsel olarak teknolojinin yeniliklerini barındıran İkram Çeşmesi ilçemize hayırlı olsun" dedi.

Turgutlu Belediyesi, kültürümüzün en önemli uygulamalarından biri olan 'hayır' geleneğini devam ettirecek bir çalışmaya imza atarak, ilçeye 'İkram Çeşmesi' kazandırdı. Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde ilçede farkındalık yaratmak amacıyla temin edilen İkram Çeşmesi, ay boyunca her akşam bin 500 kişiye sıcak çorba sunacak. Yer tespit çalışmaları öncesinde Orta Park'ta teşhir edilen İkram Çeşmesi'ni Başkan Yardımcısı Hakan Sezer ve Zabıta Müdürü Bülent Gökmen ile birlikte inceleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, çeşmenin Turgutlu'ya hayırlı olmasını diledi.

İlçemize Hayırlı Olsun

Osmanlı'nın 'sebil ve hayır' geleneğinden hareketle, Türk-İslam Mimarisi örneğini andıracak şekilde tasarlanan ikram çeşmesinin Ramazan ayında çorba ve şerbetle akacağını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, kültürümüzdeki paylaşma ve ikramın önemini vurgulayarak, "Turgutlu halkının yaşattığı en güzel meziyetlerden biri olan bunu lokma ile de görebileceğimiz 'hayır'lara bir de bizler kalıcı bir katkı sağlamayı amaçladık. İkram çeşmemizle hem paylaşmanın önemini hem de geleneksel lezzetlerimizi hep birlikte hatırlayalım; hatırlatalım; unutmayalım istedik. Bu anlamda bir adet İkram Çeşmesi'ni ilçemize kazandırdık. Teknik olarak 3 adet musluğu bulunan ikram çeşmesinde günde bin 500 kişiye bardakta sıcak çorba ikram etmiş olacağız. İçerisinde bulunan rezidans sistemiyle sıcak çorba, istenildiğinde soğuk şerbet ya da limonata gibi çeşitlendirmeler olacaktır. Sabit olarak kullanıma sunacağımız İkram Çeşmesi'ni mübarek Ramazan ayının ilk orucunu açacağımız Perşembe günü hizmete sunmayı hedefliyoruz. Şimdiden ilçemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ramazan Ayı İkramları Turgutlu Belediyesi'nden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement