Ramazan Ayına Doğru - Son Dakika
Güncel

Ramazan Ayına Doğru

Tüketici Birliği Federasyonu üyesi ve Siirt Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Enver Aytaç, ramazan ayı öncesi alışverişle ilgili tüketicilere önerilerde bulundu.

31.05.2016 13:05

Tüketici Birliği Federasyonu üyesi ve Siirt Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Enver Aytaç, ramazan ayı öncesi alışverişle ilgili tüketicilere önerilerde bulundu.

Aytaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketicilerin alışverişe çıkmadan önce hazırlayacakları ihtiyaç listesi doğrultusunda alışveriş yapmaları gerektiğini söyledi.

Tüketicilerin dengesiz alışverişten kaçınması gerektiğini ifade eden Aytaç, şunları kaydetti:

"Ramazan aylarında tüketicilerimizin gıda başta olmak üzere diğer ürünlerindeki tüketimi artıyor. Bu nedenle tüketicilerin ramazan ayı öncesi yapacağı alışverişlerde dikkat etmesi gereken bazı kurallar var. Öncelikle alışverişe çıkmadan önce bir ihtiyaç listesi hazırlanmalı ve bu ihtiyaç listesindeki maddeler sadece ihtiyaç duyulan ürünlerden oluşmalıdır. Ramazan ayını fırsat bilen bazı kişileri de göz önünde bulundurmalı ve iyi bir fiyat araştırması yaptıktan sonra alışverişini yapmalı. Güvenilir ve kaliteli ürünlerin tercih edilmesi, gıdadan kaynaklı olası sağlık sorunlarının önüne geçeceği de düşünülerek alışveriş yapılması önemli. Bunların yanında en önemli konulardan biri de tüketicilerin alışveriş sonunda fiş veya fatura alması, ileride doğabilecek sorunların çözümü için önemli katkı sağlayacaktır."

Aytaç, tüketicilerin alışverişlerde herhangi bir olumsuz durumla karşılaştıklarında ilgili yerlere başvurması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ramazan Ayına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement