Ramazan Ayında Ağız Ve Diş Sağlığı Konusunda Uyarı Yapıldı - Son Dakika
Sağlık

Ramazan Ayında Ağız Ve Diş Sağlığı Konusunda Uyarı Yapıldı

Ramazan Ayında Ağız Ve Diş Sağlığı Konusunda Uyarı Yapıldı

Batman Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mahsum Ekinci, Ramazan ayında ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirmede bulundu.

01.07.2015 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diş tabibinden önemli tavsiyeler

Batman Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mahsum Ekinci, Ramazan Ayı'nda ağız ve diş sağlığına daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Ağız ve diş sağlığının korunmasına yönelik yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulunan Başhekim Dt. Mahsum Ekinci, Ramazan ayında bir sorun olarak görülen ağız kokusunu önlemek için alınması gereken tedbirler hakkında önemli tavsiyelerde bulundu.

Gün içerisinde yeme içme faaliyetlerinde bulunulmadığı için ağız ve diş sağlığı bakımının özellikle iftar ve sahur yemeklerinden sonra mutlaka yapılması gerektiğini ifade eden Ekinci, "Dişler fırçalanmadığı zaman sahurdan iftara kadarki uzun sürede ağızda üreme şansı bulan bakteriler, kötü kokulara sebep olurken, dişlerde de çürüklerin oluşumuna zemin hazırlayabiliyor. Ramazan'da, oruçluyken yeme içme faaliyeti olmadığından, ağızda tükürük salgısının az seviyede olmasından, iftar ve sahur yemeklerinden sonra fırçalanmayan dişlerde oluşan bakteriler ağızda kolayca üreyebilir. Bakteriler ağızda asitleşmeye yol açar, bu da diş çürüklerine neden olur." dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Sağlık Ramazan Ayında Ağız Ve Diş Sağlığı Konusunda Uyarı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement