Ramazan Bayramı - Son Dakika
Güncel

Ramazan Bayramı

Filipinler'de yerel yöneticiler kutlama mesajlarında süregelen barış sürecinin önemine değindi Güney Afrika'da da Müslümanlar arasında kardeşlik ve birlik mesajları verildi.

28.07.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler ve Güney Afrika'da Ramazan Bayramı coşkuyla karşılandı.

Filipinler'in Müslümanların yaşadığı güneyindeki Mindanao adasında, Zambaonga City dahil olmak üzere binlerce kişi sabah bayram namazını açık alanlarda kıldı, bazı camilerde de askerler ve polis sabotaj girişimine karşı sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Yerel yöneticiler, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajlarında, ülkenin güneyinde barışın güvence altına alınması için Müslümanlarla Hristiyanlar arasında süregelen dayanışmanın önemini vurguladı.

Özerk Mindanao Bölgesi Valisi Mujiv Hataman, bölge halkına Moro İslami Kurtuluş Cephesi ile Filipinler hükümeti arasında imzalanan barış anlaşmasına yardımcı olmayı sürdürmeleri çağrısında bulundu. Hataman, Gazze halkı ve dünyanın her yerinde büyük acıya katlanmayı sürdüren insanlar için dua ettiklerini de sözlerine ekledi.

Batı Mindanao Komutası'nın başında bulunan Korgeneral Rustico Guerrero da Müslüman personel ve aileleri için ziyafet verdi. Guerrero, bölgenin Müslüman, Hristiyan ve diğer topluluklarından, hükümetle Moro İslami Kurtuluş Cephesi arasındaki barışı desteklemeyi sürdürmelerini istedi.

Maguindanao Valisi Esmael Mangudadatu da Ramazan Bayramı için barış ve dayanışma mesajı yollayan yetkililer arasında yer aldı.

Güney Afrika'da da yüzbinlerce kişi Ramazan Bayramı'na namaz kılarak başlarken, Cemiyet-ül Ulema Güney Afrika'nın Genel Sekreteri ve Newtown Camisi'nin İmamı Mulana İbrahim Bham, Müslümanlara birlik içinde olmaları, ırklarına ve ekonomik statülerine bakmaksızın birbirlerini kardeş olarak kabul etmeleri çağrısı yaptı.

Bham, dünyada savaşlar ve çatışmalarla karşı karşıya olan ve baskıya maruz kalan Müslümanlar için dua ederken, Johannesburg'da çok sayıda Müslümanın bayram namazını açık alanlar ve parklarda kıldığı görüldü.

Bazıları geleneksel kıyafetler giyen Müslümanların kucaklaşarak bayramlaştığı gözlenirken, Johannesburg'da yaşayan Sudan vatandaşı Mustafa Ömer, AA muhabirine, "Allah'a şükür ramazanı sağlıklı bitirdim, Allah dualarımı kabul etsin" dedi.

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma da tüm dünyadaki Müslümanlara huzurlu bir Ramazan Bayramı geçirmeleri dileğinde bulundu ve ramazan ayının, "yüksek bir maneviyat hissini büyüttüğünü" söyledi. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement