İngiltere Başbakanı Cameron Ramazan Bayramını Kutladı - Son Dakika
Güncel

İngiltere Başbakanı Cameron Ramazan Bayramını Kutladı

İngiltere Başbakanı Cameron Ramazan Bayramını Kutladı

İngiltere Başbakanı David Cameron, Birleşik Krallık ve dünyadaki tüm Müslümanların Ramazan Bayramını kutladı.

28.07.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Başbakanı David Cameron, Birleşik Krallık ve dünyadaki tüm Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutladı.

David Cameron, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınlanan video mesajında, "Bu ramazanda İngiliz Müslümanlar, İslam'ın ne hakkında olduğunu gösterdi. Büyük hayranlık uyandıran bir yardımlaşma gördük. Ülkenin her bir tarafındaki Müslümanlar verebildiği kadarını verdi. Bu mübarek ay boyunca dua ederken, oruç tutarken kendilerini ikinci sıraya koydular. Topluma bağlılık gördük" ifadelerini kullandı.

Cameron, bu yıl bir kez daha İngiliz Müslümanların iftarda kapılarını toplumun her kesiminden kişilere açtığına vurgu yaparak, "Ekmeklerini böldüler, camilerde, halk evlerinde, parklarda bariyerler aşıldı. Özellikle uzun yaz günleriyle birlikte, zorlu bir ay oldu. Ramazan Bayramını kutlayan herkesin bayramı mübarek olsun" dedi.

Başbakan Cameron gibi ülkenin İnanç ve Toplumlardan Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Barones Sayeeda Warsi de bir video mesaj yayınladı.

"Bu mübarek ramazan ayında neler yaşandığını düşünmeniz için bir dakikanızı ayırmanızı istiyorum" çağrısında bulunan İngiltere'nin ilk Müslüman kadın bakanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biliyorum çoğumuz Gazze'yi, Suriye'yi, Irak'ı, temel insani ihtiyaçlardan yoksun olan insanları düşünüyor olacak bayramda. Bu kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması için bu ay boyunca cömertçe elinizden geleni verdiğinizi biliyorum. Önümüzdeki yılın bu kişilere ihtiyaçları olan barışı ve güvenliği getirmesi için dua edebiliriz. Bu yıl İngiliz Müslüman toplumu bir kez daha İslam'ın temel unsurlarından olan dostluğu, şefkati ve cömertliği gösterdi" şeklinde konuştu. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere Başbakanı Cameron Ramazan Bayramını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement