Saraybosna Büyükelçisi'nden Türk Kurumları Temsilcilerine Resepsiyon - Son Dakika
Güncel

Saraybosna Büyükelçisi'nden Türk Kurumları Temsilcilerine Resepsiyon

Saraybosna Büyükelçisi\'nden Türk Kurumları Temsilcilerine Resepsiyon

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, ramazan bayramı dolayısıyla Bosna Hersek'te faaliyet gösteren Türk kurumları temsilcileri için resepsiyon verdi.

28.07.2014 22:31  Güncelleme: 00:09

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Ramazan Bayramı dolayısıyla Bosna Hersek'te faaliyet gösteren Türk kurumları temsilcileri için resepsiyon verdi.

Başkent Saraybosna'daki büyükelçilik binasının bahçesinde düzenlenen resepsiyona, büyükelçi Erginay ile ailesinin yanı sıra Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Alptekin Tartıcı, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Müşaviri Hasan Atlı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Saraybosna Koordinatörü Fatih Karaca, diğer Türk kurumları temsilcileri ve davetliler katıldı.

Büyükelçi Erginay, eşi ve çocuklarıyla tüm misafirlerle tek tek bayramlaştı.

Büyükelçi Erginay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görevine yeni atandığını ve Boşnak asıllı olduğunu, bu yüzden Bosna Hersek'te kendini memleketinde görev yapıyor gibi hissettiğini belirterek, "Zaten Cumhurbaşkanı İzzetbegoviç'e güven mektubumu sunarken burada hem Türkiye Büyükelçisi olarak hem de Bosna Hersek Büyükelçisi olarak görev yapacağımı ifade etmiştim" dedi.

Bu sabah başkent Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'ne gittiğini anlatan Erginay, "Gazi Hüsrev Bey Camisi'ne gittiğimde ve sonraki bayramlaşma törenine katıldığımda hakikaten adetlerimizin, geleneklerimizin ve kültürümüzün ne kadar örtüştüğünü bir kez daha gördüm. Ailemle birlikte burada ilk bayramımızı yaşamış olmaktan çok mutluyum" diye konuştu.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Müşaviri Hasan Atlı ise AA muhabirine, Saraybosna'da Ramazan Bayramı'nın nasıl geçtiği hakkında yaptığı açıklamada, Saraybosan'daki bayramların Türkiye'de olduğu gibi sabah namazıyla başladığını söyledi.

Saraybosna'da bayram namazına, özellikle Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde yoğun katılımın olduğunu dile getiren Atlı, "Bayram namazından sonra ülkemizde olduğu gibi halk arasında güzel bir bayramlaşma olur. Ondan sonra da hemen eve gidilmiyor. İnsanlar çarşıda oturup kahve içiyor. Bu sabah, sayın büyükelçimizle beraber bir kafede oturduk ve orada vatandaşlarla güzel bir bayramlaşma yaşadık. Gerçekten, bu esnada Başçarşı'da çok hoş bir manzara var" dedi.

-Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Erginay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saraybosna Büyükelçisi'nden Türk Kurumları Temsilcilerine Resepsiyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement