Ramazan Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Ramazan Bayramı'na Doğru

Ramazan Bayramı\'na Doğru

Bilecik Müftüsü Akkuş, mesaj yayımladı.

26.07.2014 15:10

Bilecik Müftüsü Necati Akkuş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akkuş, mesajında, 15 asırdır İslam aleminin büyük bir huşuyla karşıladığı ve kıyamete kadar da idrak edeceği dini bayramlardan Ramazan Bayramı'na yeniden kavuşmanın mutluluğunu birlikte yaşadıklarını bildirdi.

Ramazan ayında kulluk vazifelerini yerine getirmenin gayreti içinde olduklarını, yetim ile yetim, fakir ile fakir, muhtaç ile muhtaç olduklarının farkına yeniden vardıklarını ve aç kalıp açların haliyle hemhal olmanın hazzını tattıklarını belirten Akkuş, şunları kaydetti:

"Fert ve cemiyet olarak bütün isyan ve tuğyan fırtınaları kuşatıp bunaltsa da ebedi saadet fidanlarımızı kurutmamak, çorak ömrümüzü salih amellerle yemyeşil serin vahalara çevirebilmek için orucun 'sabır' kalelerine sığındık. Her birimiz birer mücrim 'can' olarak yüzümüzün karasına aldırış etmeden gerçekten bayram edelim diye cananı aradık durduk. İslam'ın istediği manada cemaat ve vahdet ruhuna erememenin sıkıntısı ve sancısı canımızı yakıyor. Şu yaşlı dünyanın her bir köşesinde hunharca katledilen zulme, vahşete uğrayan, aç susuz, çaresiz ilaçsız bırakılan din kardeşlerimizin acısı bayramlarımızın üzerine kara bulut gibi çöküyor." - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ramazan Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement