Bilecik Müftüsü Akkuş'tan Ramazan Bayramı Mesajı - Son Dakika
Yerel

Bilecik Müftüsü Akkuş'tan Ramazan Bayramı Mesajı

Bilecik Müftüsü Necati Akkuş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

15.07.2015 14:25  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Müftüsü Necati Akkuş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akkuş, mesajında, bugünlerde Allah'a karşı önemli kulluk vazifelerinden birini yerine getirmenin mutluluğunu ve hazzını yaşadıklarını bildirdi.

İnsanlığın varoluşundan beri her milletlerin ortak duygular etrafında birleştikleri özel günleri bulunduğunu, bayramlarında bu özel günlerin en önemlisi olduğunu belirten Akkuş, şunları kaydetti:

"Ramazan ayında yerine getirdiğimiz taat ve ibadetlerin ferdi ve içtimai hayatımızda ne kadar olumlu sonuçlar doğurduğunu yaşayarak müşahede etmiş bulunmaktayız. Zaten ibadetlerin genel amacı, insanın, hayatı boyunca, kendi varlığının farkında olmasını sağlamak, Allah'a bağlılığını sürekli kılmak ve insanı ahlaki bir varlık olarak hazırlamaktır. İbadetler, anlamları bilinerek ve alışkanlığa dönüştürülerek yapılması halinde, insanın Allah'a bağlılığını idrak etmesini sağlar. Ramazanın bereketiyle elde ettiğimiz güzelliklerin sürdürülmesi esastır. Ramazan boyunca sergilediğimiz bu güzellikler, toplumsal huzurun ve barışın kuvvetlenmesine yönelik fevkalade olumlu sonuçlar doğurmuştur. Ramazan ayı boyunca gösterdiğimiz, birlik, beraberlik, kardeşlik, barış, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, toplumsal uzlaşma, kaynaşma gibi örnek davranışları, bireysel ve toplumsal hayatımızın her döneminde devam ettirelim."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik Müftüsü Akkuş'tan Ramazan Bayramı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement