Ramazan'da Caz" Yarın Sona Eriyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Ramazan'da Caz" Yarın Sona Eriyor

Bu yıl 7.si gerçekleştirilen "Ramazan'da Caz", yarın akşam Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilecek Jon Balke and Friends konseriyle sona erecek.

26.06.2016 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HİLAL UŞTUK - Bu yıl 7.si gerçekleştirilen "Ramazan'da Caz", yarın akşam Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilecek Jon Balke and Friends konseriyle sona erecek.

İlki 2010 yılında düzenlenen etkinliğe ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Hakan Erdoğan, Ramazanda kendi bildiği tarzda bir şeyler yapmak istediğini ve çok uzun zaman bu etkinliği düşündüğünü dile getirerek, "Ramazanda Caz"ın alışılmış bir şey olmadığını ve etkileyici bir tarafı olduğunu aktardı.

"Ramazan'da Caz, içinde iyi müzik çalınan bir festival"

Hakan Erdoğan, Ramazan'da Caz'da iyi müziğin olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Türk müziği eskiden çok meraklısı olduğum ve bildiğim bir şey değildi ama şu anda çok gurur duyduğum taraflarımdan bir tanesi Türk müziğine olan ilgim. Türkiye'de bilinen bir şey değil yani bir kaç yüz kişi dinliyor ve birisi de benim herhalde. Bu kadar az tercih ediliyor Türk Müziği. Ramazan'da Caz da iyi bir müzik. Türk müziği kadar iyi bir müzik. Hatta o nedenle ilk Ramazan'da Caz'da Dede Efendi'nin bestelerinden oluşan bir Münip Utandı konseri yaptım. Münip Utandı, Dede Efendi'nin eserlerini söyledi. Bu iyi bir müzik festivali aslında. İçinde iyi müzik çalınan bir festival. Başka bir iddiası yok. Ondan sonra Orta Doğu ve bütün dünyanın dikkatini çekti. Çok da başarılı oldu. Şimdi de sürdürüyoruz."

Etkinliğin, 10 Haziran'da Sakıp Sabancı Müzesi'nde Mustonen Art Jazz Quartet konseriyle başladığını kaydeden Erdoğan, 18 Haziran'da Begüm Tüzemen, Sinem Altan, Özgür Ersoy ve Axel Meier'dan oluşan Berlin çıkışlı Ensemble Olivinn, 21 Haziran'da Hindi Zahra, 23 Haziran'da ise Markus Stockhausen ve Florian Weber'in müzikseverlerle buluştuğunu aktardı.

Erdoğan, tüm konserlerin oldukça iyi geçtiğini sözlerine ekleyerek, "Sakıp Sabancı Müzesi'ni 2013 yılında da kullanmıştım. Çok iyiydi orası. Gayet güzel boğaz manzarası var. Konser vermeye gelenler de seyirci de çarpılıyor. Harika bir manzarada konserler yapılıyor. Bizim konserlerimizi her sene binlerce kişi izliyor." dedi.

Türk dinleyicilerin de çok iyi olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şu bilgileri aktardı:

"Özellikle caz ve klasik müzikte, şaşırtacak kadar iyidir Türk seyircisi. Bunu herkes bilir. Güzel olan bir tarafı da burada genç seyirci var. Avrupa'daki konser salonlarına girdiğiniz zaman kasvetlidir. Yaş ortalaması 80 civarında oluyor bazen. Bizde nüfus da genç. Ortam da daha cıvıltılı ve keyifli oluyor. Zaten konsere gitmek tek başına müzik dinlemek değildir. En güzel sosyalleşme araçlarından biridir konserler."

Hakan Erdoğan, festivalin son konserinde Norveçli caz piyanisti ve besteci Jon Balke'nin sahne alacağını dile getiren Erdoğan, "Cezayirli bir kadın şarkıcıyla beraber geliyor. Kapanış konserimiz ilginç bir konser olacak." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın etkinliğe verdiği desteğe vurgu yapan Erdoğan, "Ömer Çelik çok sahip çıktı. Onun desteğiyle bugüne kadar sürdürdük. En önemli destekçimiz o. Bir de diğer sponsorlarımız var." ifadelerini kullandı.

Ramazan'da Caz, yarın akşam gerçekleşecek konserle sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ramazan'da Caz' Yarın Sona Eriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement