Ramazan Hazırlıkları Başladı - Son Dakika
Güncel

Ramazan Hazırlıkları Başladı

Ramazan Hazırlıkları Başladı

Ramazan ayının hazırlıklarını tamamlamak için vatandaşlar çarşının yolunu tutarken, uzun bir süreden bu yana işsizlikten yakınan esnafların da yüzü gülmeye başladı.

29.05.2016 18:04  Güncelleme: 18:08

Ramazan ayının hazırlıklarını tamamlamak için vatandaşlar çarşının yolunu tutarken, uzun bir süreden bu yana işsizlikten yakınan esnafların da yüzü gülmeye başladı. Ramazan hazırlıkları hızlı bir şekilde sürerken, vatandaşlar oruç ayı boyunca kendilerine yetecek kadar gıda malzemesi alıyor.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte çarşıda Ramazan alışverişi başladı. Hurmalar tezgâhları süslemeye başlarken, şehrin kolası olarak bilinen yanbalı satıcılarında ise kuyruklar oluşmaya başladı. Daha önce ekonomik krizin yaşandığı çarşıda şu sıralar kalabalık hâkim. Ramazan'a sayılı günler kalmasıyla birlikte esnafın yüzü gülmeye başladı. Ramazan ayının hazırlıklarını tamamlamak için vatandaşlar çarşının yolunu tutarken, uzun bir süreden bu yana işsizlikten yakınan esnafların da yüzü gülmeye başladı. Ramazan hazırlıkları hızlı bir şekilde sürerken, vatandaşlar oruç ayı boyunca kendilerine yetecek kadar gıda malzemesi alıyor.

RAMAZAN'IN GELMESİ EN ÇOK CİĞERCİLERİ SEVİNDİRDİ
Hem iftarda, hem de sahurda ciğerden vazgeçemeyenler ciğercilerin yolunu tutuyor. Ramazan'da iftardan sonra yoğunlaşmaya başlayan ciğerciler sahura kadar vatandaşlara ciğer yetiştirmek için birbirleriyle yarışıyor. Hem göze hem damağa hitap eden ciğer kebabı, tok tutması sebebiyle Ramazan'da vatandaşların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ciğer tüketiminde büyük artış meydan geliyor. Şu sıralar Ramazan telaşına giren ciğerciler, Ramazan ayının gelmesini iple çekiyor.

HURMA TEZGAHLARI SÜSLEMEYE BAŞLADI
Ramazan ayına sayılı günler kala tezgâhlarda yerini alan hurmayı vatandaşlar almaya başladı. Çarşıda satılan hurma, bütçe açısından her vatandaşa hitap ediyor. İran ve Bağdat hurması 8 ile 10 lira arasında satılırken, Tunus Hurması ise 20 liradan kendisine satıcı buluyor. Medine ve Kudüs Hurması ise 30 liradan satılırken, peygamber hurması olarak bilinen Acve Hurması ise altınla yarışıyor. Çok ender yetişen bir hurma olan Acve Hurması ise 60 liradan satılıyor.

KURUYEMİŞÇİLER ÜRÜN STOKLAMAYA BAŞLADI
Ramazan ayının gelmesine sevinenler arasında Haşimiye Meydanı'nda bulunan kuruyemişçiler yer alıyor. İftardan sonra tüketilen kuruyemişler, şu sıralar tezgâhlarda yerini almaya başladı. Haşimiye'de bulunan kuruyemişçiler vatandaşlara ürün yetiştirebilmek için stok yapmaya başladı. 2 liradan başlayan kuruyemiş fiyatları 30 liraya kadar çıkıyor. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ramazan Hazırlıkları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement