Ramazan Sokağı Beğeni Topladı - Son Dakika
Güncel

Ramazan Sokağı Beğeni Topladı

Ramazan Sokağı Beğeni Topladı

Eyyübiye Belediyesi tarafından Balıklıgöl platosunda Ramazan ayı içerisinde kurulan Ramazan Sokağı vatandaşların beğenisini topladı.

01.08.2014 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyyübiye Belediyesi ilçe halkı ve Şanlıurfalıların Ramazan ayını dolu dolu geçirebilmeleri için Balıklıgöl platosunda Ramazan Sokağı kurarak vatandaşlara unutulmaz bir Ramazan Ayı yaşattı.

Bir aylık süre içerisinde Ramazan Sokağı'nda ve Eyyüp Peygamber Makamı'nda her gün farklı etkinliklere imza atıldı. İlk günden itibaren özellikle Balıklıgöl platosunda kurulan Ramazan Sokağı'ndaki etkinliklere ağırlık veren Eyyübiye Belediyesi'nin etkinliklerine her gün binlerce vatandaş adeta akın etti.

Kurulan stantlarda bölge insanının ihtiyaçlarına cevap verebilecek özelliklere önem veren belediyenin bu organizasyonu da vatandaşların takdirini topladı. Ramazan Sokağı'nda Ramazan ayının maneviyatına uygun programlar hazırlayan Eyyübiye Belediyesi, her gün birbirinden farklı etkinliklere imza attı.

İlahi grupları, Kuran-ı Kerim tilaveti, şiir dinletileri, söyleşiler ve Ramazan eğlenceleriyle vatandaşların akın ettiği ramazan sokağının son günlerinde, Filistin'de yaşanan katliam nedeniyle Ramazan eğlencelerine son verilerek yas tutuldu.

İsrail'in, Filistin ve Gazze'de yaptığı katliama duyarsız kalmayan Belediye Başkanı Mehmet Ekinci hem Ramazan eğlencelerine son verdi hem de İsrail ürünlerini protesto eden ilk belediyeler arasında yer aldı.

Eyyübiye İlçe Belediyesinin Ramazan ayındaki etkinlikleri sadece Ramazan sokağıyla sınırlı kalmadı. Eyyüp Peygamber Makamı'nda kurulan iftar sofrasıyla her gün bin 500 kişiye iftar yemeği veren belediye, ayrıca maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara da Ramazan paketiyle ulaşarak bu ayın maneviyatına uygun programlar düzenledi.

PERSONEL DE UNUTULMADI

Yaklaşık bin aileye Ramazan paketi hazırlayarak belediye yetkilileri temizlik personelini de unutmadı. Belediye bünyesinde hizmet veren 350 temizlik personeliyle iftar yemeğinde bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, temizlik personeli de jest yaparak burada kendilerine Ramazan paketi sundu. Yine Ramazan ayı boyunca maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara da ulaşıp maddi yardımda bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Eşleri Ayşe Ekinci, Ramazan ayı boyunca yine maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

EKİNCİ: YOĞUN İLGİ BİZLERİ SEVİNDİRDİ

Ramazan Ayı'yla ilgili yazılı bir açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ramazan ayını dolu dolu geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ekinci; "Gerek Ramazan Sokağı'nda düzenlediğimiz etkinlikler ve gerekse Eyyüp Peygamber Makamı'nda kurduğumuz iftar sofrasına vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi bizleri oldukça mutlu etmiştir. Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi bizlere yeni Ramazanlar için gerekçeler oluşturmuştur. İnşallah bir sonraki Ramazan aylarında daha güzel etkinliklere imza atacağız. Ramazan ayının son günlerinde Filistin'de yaşanan katliam nedeniyle oldukça üzüldük ve bu nedenle Ramazan eğlencelerini de iptal ettik. Filistin'de yaşayan Müslüman kardeşlerimiz için dua ettik ve İsrail ürünlerini boykot etme kararı aldık. Dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. İnşallah hepimizin edeceği dualarla orda yaşayan kardeşlerimize yönelik yapılan bu katliam da son bulur" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ramazan Sokağı Beğeni Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement