Ramazana İşsiz Girdiler - Son Dakika
Yerel

Ramazana İşsiz Girdiler

Ramazana İşsiz Girdiler

TPAO üretim ve sondaj sahalarında 15-20 yıl çalışan 195 işçi, işlerinden oldu.

18.06.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Petrol emekçileri işsiz kaldı.

Yıllarca TPAO'nun üretim ve sondaj sahalarında çalışan, ancak 31 Aralık 2014 tarihinde iş akitleri feshedilen 195 yediemin işçisi, hak arayışlarını sürdürüyor.

Petrol-İş Sendikasının "Üretim yerlerinde taşeron işçi çalıştıramaz" diye TPAO'yu mahkemeye vermesi nedeniyle, üretim alanlarında çalışan taşeron işçilerinin yerine yeni kadrolu işçiler alındı.

Petrol-İş ve TPAO arasındaki dava nedeniyle 10-15 ve 20 yıl gibi sürelerle zorlu şartlarda asgari ücret düzeyinde çalışan işçilerin yerine, 3-4 bin TL maaşla kadrolu işçi ataması yapıldı.

"MALİYE BAKANI İSTERSE BİZİ ALIR"

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan işçiler Sabahattin Aksoy, İlyas Kayra, M. Çetin Kaya, İsmail Özbek ve Reşit Günel, 6 aydır işsiz kaldıklarını, kiralarını ödeyemediklerini ve işçilerin bir kısmında ciddi ailevi sorunların baş gösterdiğini belirttiler.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın'a konuyu ilettiklerini ve kendisin de hemen TPAO Genel Müdürü Besim Şişman'ı aradığını belirten işçiler, Genel Müdürün bu işçilerin geri alınmasında Maliye Bakanının inisiyatif alabileceğini belirtti.

Ayrıca, milletvekilleri, Maliye Bakanı ve üst düzey bürokratlarla yaptıkları görüşmelerde kendilerine hak verildiğini ancak kimsenin yardımcı olmadığını söyleyen işçiler, "Bizler tazminat ya da başka bir şey istemiyoruz. Biz işimizi istiyoruz. Bu Ramazan ayında evimize ekmek dahi götüremiyoruz" dediler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ramazana İşsiz Girdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement