Ramazanda Artan Dilencilik Olayları - Son Dakika
Yerel

Ramazanda Artan Dilencilik Olayları

Ramazanda Artan Dilencilik Olayları

Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Pala: "Vatandaşlarımız acıma ve merhamet duyguları ile yaptıkları yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine yapsın"

09.07.2014 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, kötü niyetli kişilerin özellikle ramazan ayında dilendiricilik yaparak vatandaşların dini duygularını istismar ettiğini belirterek, bu kişilere itibar edilmemesini istedi.

Hayrettin Pala, yaptığı yazılı açıklamada, ramazanda çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu bazı kişilerin ellerindeki kağıtlarla hasta, ihtiyaçlı ya da engelli olduklarını beyan ederek vatandaşdan para talebinde bulunduğunu anımsattı.

Bazı kişilerin bu istismara çocukları da alet ettiğine işaret eden Pala, bu tür kişilere itibar edilmemesini istedi.

Pala, yardım yapmak isteyenlerin yapacakları yardımları iyice araştırma yaptıktan sonra yapması gerektiğini ifade ederek, "Lütfen yapılacak yardımları araştırmadan rastgele yapmayın. Dilenenlerin birçoğu Müslümanların duygularını sömürerek ve çocukları kullanarak yardım toplamaya çalışıyor. İhtiyaç sahiplerine, engellilere, yaşlılara ve yoksullara devletimiz tarafından ekonomik, sosyal, sağlık ve istihdam alanında gerekli yardımlar yapılmaktadır" dedi.

Gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım yapacak ve aradaki köprüyü kuracak vakıf ve dernekler aracılığı ile yardım yapılabildiğini de anlatan Pala, "Bu dernek ve vakıflar iyi araştırılmalı. Vatandaşlarımız acıma ve merhamet duyguları ile yaptıkları yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine yapsın. İhtiyaçlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yönlendirmeli. Toplumun değer yargıları, dini hassasiyetleri, davranış alışkanlıkları dilenciliğin sürekliliğindeki en önemli etkenlerdendir"  değerlendirmesinde bulundu. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ramazanda Artan Dilencilik Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement