Ramazanda İhtiyaç Artıyor, Kan Verin" Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Ramazanda İhtiyaç Artıyor, Kan Verin" Çağrısı

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Mehmet Tutanç, ramazan ayı nedeniyle kan bağışlarının azaldığını belirterek, vatandaşlara bu konuda çağrıda bulundu.

25.06.2015 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Mehmet Tutanç, ramazan ayı nedeniyle kan bağışlarının azaldığını belirterek, vatandaşlara bu konuda çağrıda bulundu.

Hastanenin yöneticileri ve Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği başkanları, ramazan ayı nedeniyle azalan kan bağışlarına dikkati çekmek için kan verdi.

Kan bağışının ardından açıklama yapan Tutanç, ramazan ayında hastanede kan stoklarının azaldığını bildirdi.

Gerekli hastalarda mutlak ihtiyaç olan kanın stoklarını günlük yapabildiklerini belirten Tutanç, şunları kaydetti:

"Sürekli bağışçı olması şart. Hepimiz biliyoruz ki böbrek ve karaciğer bağışı gibi kan da bir organ ve doku bağışıdır. İnsandan alınarak hastalara verilen, yerine herhangi bir şeyi koyamadığımız kana en çok da ramazan aylarında ihtiyaç duyuyoruz. Orucu bozmadığını bilsek de vatandaşlarımız oruç tutuyorken kan bağışında bulunmak istemiyorlar. Tabii ki bu anlaşılır ve haklı bir sebep ancak iftardan sonra Kızılayımız Bursa'da 5 merkezde kan almaya devam etmektedir. Vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ramazanda İhtiyaç Artıyor, Kan Verin' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement