Recep Bölükbaşı: Bursalona Geliyor - Son Dakika
Spor

Recep Bölükbaşı: Bursalona Geliyor

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Fanatik Gazetesi'ne açıklamalar yaptı.

15.05.2015 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

“Bu işi bizden daha iyi yapacak biri çıksaydı aday olmazdım. Bursaspor olarak biz dağları, tepeleri, denizleri, aştık önümüzde küçük dereler var. Çok daha büyük bir Bursaspor için yeniden göreve talibiz”

“Benden daha iyi bu işi yapabileceğine inandığım bir aday çıksaydı, kongrede başkanlığa yeniden talip olmazdım. Ben bu tesiste her gün hocamla, futbolcularımla tek tek görüşürüm, dertlerini dinlerim sohbet ederim. Benim yapım bu, profesyonel işim insan kaynakları olduğu için bir futbolcu karşıma geldiğinde onun nasıl bir ruh halinde olduğunu çok çabuk anlar ve ona göre hareket ederim. "

"Özlüce Tesisleri muhteşem, her şeyiyle dört dörtlük. Ancak bu yeterli değil. Buraya sosyal tesisler, alışveriş merkezleri, kiralık dükkanlar, benzin istasyonları yaparak kendi kendini döndürür hale getireceğiz. Daha da önemlisi burası milli emlağa ait bir yerdi, çok yakında üzerimize alıyoruz.”

“Ayrıca daha önceki tesisimiz Vakıfköy’ün de tapusunu aldık. Bursaspor olarak biz dağları, tepeleri, denizleri, aştık önümüzde küçük dereler var. İnşallah Bursa’nın başka bölgelerinde 4-5 tane benzin istasyonu yapacağız kulübe gelir getiren. Belediye başkanımız büyük destek veriyor, yeter ki önüne akılcı projeler getirin.”

“Bursaspor taraftarına şampiyonluk vaadediyorum, bundan sonra onları böyle bir başarı tatmin eder. Bu konuda çok ciddiyim ve üstelik şartlarımız o zamana göre daha iyi. Takım olarak, kulüp olarak, kent olarak kenetlenirsek yeniden şampiyonluk hayal değil. Zaten taraftarımız ‘BURSALONA’ diye mesajı veriyor. Un var, şeker var, yağ var... Bize düşen helvayı yapmak.”

Şenol Güneş, Bursa’yı sevdi, bu şehir de onu. Hocamızla uzun yıllar çalışmak istiyoruz. Ben teklifimi yaptım. Bu ihtimali düşünmek bile istemiyorum ama anlaşamazsak hocamız yabancı olur”

“Bizim Şenol hocayla, onun da bizle bir sorunu olmaz. Çünkü hoca Bursa’yı sevdi, Bursa da hocayı. Ben tekliflerimi yaptım. Ama Şenol hoca, ‘Onlar kolay işler, biz önce takımı bir yere taşıyalım’ dedi. Gerçekten ben Şenol hoca seçimini yaptığımda herkes şaşırdı. Aslında iki isimle görüşmüştüm. Biri Abdullah Avcı, biri de Şenol Güneş’ti. Avcı’nın, Başakşehir ile anlaştığını biliyordum ama görüştüm. Bu bir anlamda stratejiydi ve istediğim gibi de oldu. İnşallah uzun yıllar Şenol Güneş ile beraber olacağız. En kötü ihtimal anlaşamazsak Bursaspor yola yabancı bir hoca ile devam eder. Ama ben bu ihtimali düşünmek bile istemiyorum, çünkü iki taraf da birbirinden memnun.”

“Bana göre 3 büyük yok, 3 İstanbul takımı var. Bunlar 100 yıllık kulüpler ve geçmişleriyle, başarılarıyla Türk futboluna damga vurmuşlar. Biz ise 1963’te kurulmuş bir kulüp olarak iç çekişmelerlerle, kendi kovuğumuzda kalmışız. Onlara kafa tutmanız için lobiniz olmalı kulüp olarak. Bundan sonra tüm seçimlerde ağırlığımız olacak, seçilecek yönetimlerde bizlerden de isimler olacak. Bizi tanımayanı, biz de tanımayız kimse kusura bakmasın.”

“Ben İbrahim Yazıcı gibi duaeyen bir başkan ile 7 yıl çalıştım, asbaşkanlığı ve 2. başkanlığını yaptım ve ölümünden sonra da 45 gün vekaleten koltukta oturdum. Çok zor dönemlerde nasıl hareket edilir ne yapılır, o tecrübeyi yaşadım. Bir yıllık dönemimde 1068 üye yaptım ve bunların bir yıl geçtikten sonra oy hakları var. 14 Haziran’da kongreyi yapsam hepsi oy atabilcekti, bu da doğal olarak benim lehime."

"Ancak ben başkanın ölüm tarihi 7 mayıs ve şampiyon olduğumuz 16 Mayıs’a denk getirdim. Bana bu yeni üyeler sitem de etti. Ama kongre haziranda olduğunda hocayla konuşamıyorsun, futbolcuyla konuşamıyorsun, transfer askıda kalıyor, bu durumu açıklayınca hepsi hak verdi.”

“100 milyon TL’ye yakın bir borcumuz var. Biz bir kurumuz ve kredi biletimiz olmalı. Önümüzdeki sezona dönük yaptığım hesaplara göre 200 milyon TL bir girdimiz olacak. Yeni sezonda 45 bin kişilik Timsah Arena’dayız. Ortalama 30-35 bin taraftarımızla oynarız. Stad gelirimiz müthiş yükselecek, localar için acele etmiyoruz, değerinde satacağız. Formamızın ön ve arkasını sattık, ayrıca stada da çok önemli bir sponsor geliyor, büyük ses getirecek. Naklen yayın geliri, diğer sponsorluklar, saha içi ve dışı reklam gelirleriyle birlikte bu rakamı rahatlıkla buluruz.”

“Devre arasında da söyledim hiçbir futbolcumu satmıyorum diye ve sözümde durdum satmadım. Üstelik bazı isimlere astronomik teklifler geldiği ve bu paralara ihtiyacımız olduğu halde. Şimdi yine söylüyorum, yazılan çizilenlere bakmayın hiçbir yıldızımızı satmayacağız. Bu futbolcular burada mutlular ve eğer biz bir hedef için yola çıkmışsak bu yıldızlara da ihtiyacımz var. Yerli ve yabancı transferlerimiz konusunda hazırlıklarımız tamam. Kongre biter bitmez düğmeye basacağız.”

Volkan Şen gitti, olmadı ama geri döndü. Ben Sercan’ı da getirecektim ancak Balıkesirspor’un ihtiyacı vardı. O da bizi isterse döner tabii ki.”

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Recep Bölükbaşı: Bursalona Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement