Rekabet Kurulu Kararları - Son Dakika
Ekonomi

Rekabet Kurulu Kararları

Rekabet Kurulu bazı şirketlere ilişkin birleşme ve devralma ile muafiyet başvurularını karara bağladı.

17.04.2014 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rekabet Kurulu bazı şirketlere ilişkin birleşme ve devralma ile muafiyet başvurularını karara bağladı.

Buna göre, Altınbaş Petrol ve Ticaret AŞ ile Yunak Otomotiv İnşaat ve Sanayi Ticaret Ltd. Şti. arasındaki dikey ilişkinin 20 Eylül 2015'e kadar 2002/2 sayılı tebliğ kapsamında grup muafiyetinden yararlandığına karar verildi.

Argos Turizm Yatırım ve Ticaret AŞ'nin yüzde 70 oranında hissesinin Doğuş Otel Yatırımları ve Turizm AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığı kararlaştırıldı.

Haulotte Group SA tarafından yüzde 50 oranında hissesinin devralınması suretiyle Acarlar Dış Ticaret ve Makine Sanayi AŞ'nin ortak girişime dönüştürülmesi işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.

Yıldız Holding AŞ ve Hero Nederland BV ortak kontrolünde bulunan Hero Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin yüzde 50 oranında hissesinin Hero Beteiligungen AG tarafından devralınması ve bebek bisküvisi işlerini oluşturan fikri mülkiyet lisansları ile sözleşmelerinin feshedilmesi işlemi uygun bulundu.

Open Joint Stock Company Segezha Pulp and Paper Mill'in tüm hisselerinin Limited Liability Company Lesinvest tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Glass Laminating Solutions and Intermediates Business of E.I. du Pont de Nemours and Company'e ait Cam Laminasyon Çözümleri ve Vinyil İşletmesinin Kuraray Co. Ltd. tarafından devralınması işlemi uygun bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Rekabet Kurulu Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement